Żarówka clio 2 '01

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Żarówka clio 2 '01

Postprzez loleq1389 » 27 paź 2020, o 22:39

Witam, posiadam clio 2 rok 2001, chciałbym sobie odnowić reflektory z racji, że moje już są całe żółte i kupić jakieś dobre żarówki philipsa albo coś innego. Wszystko do polerki już przygotowane, papiery ścierne, pasty, wosk i został mi zakup żarówki. Pojawił się mały problem z racji, że auto mam od niedawna nie było mi dane jeszcze wymieniać żarówki, lecz przeglądałem na allegro parę modeli, które mogą dobrze świecić, przy okazji zerknąłem w internecie, że w clio 2 są żarówki h7. Przed zamówieniem żarówek coś mnie tknęło i poszedłem zobaczyć do auta czy faktycznie są opisywane h7, ku mojemu zdziwieniu są całkiem inne, niestety nie znam się na modelach ale to według mnie są jakieś hb (przynajmniej tak mi się wydaje, ponieważ na żarówce jak i na wtyczce nic nie jest napisane). Poniżej załączam zdjęcia, czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi co to za model żarówki oraz polecić jakiś dobry model, który będzie świecił lepiej niż żarówka ze stacji benzynowej? Celuje głownie w firmę philips lub w innym wypadku osram, dziękuje za podpowiedzi i pozdrawiam.

zdjęcia:
https://imgupload.pl/images/2020/10/27/ ... 211355.jpg
https://imgupload.pl/images/2020/10/27/ ... 213131.jpg

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Duchu » 27 paź 2020, o 22:45

Polerka polerką, żarówki żarówkami ale jak masz wypalone odbłyśniki to dużo Ci żarówki nie pomogą tymbardziej patrząc po żarówkach masz soczewki . Rozglądnij się za nowymi lampami. U mnie kilka lat jeździ depo i nie narzekam pomimo różnych opinii na ich temat.
CLIO 1,8 16V GRAND PRIX NR 365 96;
CLIO 2.0 8V SWAP z LAGUNY 95;

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 27 paź 2020, o 23:28

loleq1389 napisał(a): posiadam clio 2 rok 2001,
poszedłem zobaczyć do auta czy faktycznie są opisywane h7, ku mojemu zdziwieniu są całkiem inne, niestety nie znam się na modelach ale to według mnie są jakieś hb

HB3.
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez loleq1389 » 27 paź 2020, o 23:41

Duchu napisał(a):Polerka polerką, żarówki żarówkami ale jak masz wypalone odbłyśniki to dużo Ci żarówki nie pomogą tymbardziej patrząc po żarówkach masz soczewki . Rozglądnij się za nowymi lampami. U mnie kilka lat jeździ depo i nie narzekam pomimo różnych opinii na ich temat.

sprawdzę odbłyśniki, dzięki za uwagę, ale moje reflektory są okrutnie żółte, już na ostatnim przeglądzie ledwo mnie puścili. Narazie postaram sie wypolerować, zobaczymy co z tego będzie.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez plecho1 » 28 paź 2020, o 09:24

Jak klosze lamp są już tak zmatowiałe że aż są żółte to polerka na pewno dużo pomoże.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne