Dębica Frigo 2 - Made in Turkey

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Dębica Frigo 2 - Made in Turkey

Postprzez Falkorn1980 » 12 lis 2020, o 19:58

Witam. Kupiłem sobie tydzień temu nowe i dzisiaj przyszły opony marki Dębica Frigo 2 przez allegro
I tak sobie patrzę oglądam i podziwiam, bo napatrzeć się nie mogłem a tu na nich pisze Made in Turkey.
Myślałem że ta opona produkowana w Polsce jest. A tu Zonk - Turecka
Miał ktoś podobny przypadek, czy może to jakaś podróbka jest ?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Marcepan » 12 lis 2020, o 20:32

Marka Dębica należy do koncernu Goodyear. Koncern ten ma fabryki na całym świecie. Planowanie produkcji odbywa się nie w skali jednego zakładu a w skali kilku zakładów w regionie. Akurat wolne moce przerobowe na produkcję Frigo 2 były w Turcji, ot i całe rozwiązanie zagadki.
Swoją drogą kupiłem kiedyś Kormorany Winter wyprodukowane w Słowenii.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Natan » 13 lis 2020, o 12:13

Falkorn1980 » ?
Nie zdziw się za bardzo jak dojdziesz po nr. vin, że Twoja Renata też w Turcji zrobiona/złożona, bo mają tam fabrykę.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez jakub » 13 lis 2020, o 21:05

Ja tydzień temu kupiłem Frigo HP2. Z ciekawości poszedłem do garażu zobaczyć gdzie były wyprodukowane. Wszystkie są z 37 tygodnia 2020, wyprodukowane w Polsce.

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne