Opony zimowe

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Opony zimowe

Postprzez kajoQ » 13 lis 2020, o 09:37

Witam,
Rozglądam się za zimowkami. Myślę nad kleber krisalp hp3 bądź Barum Polaris 5 . Czy ktoś może coś o nich powiedzieć . Ewentualnie może jakieś inne typy . Rozmiar 175/65 r14 .

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 13 lis 2020, o 11:45

kajoQ napisał(a): Myślę nad kleber krisalp hp3 bądź Barum Polaris 5 .

Kleber jest lepsza.
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 13 lis 2020, o 12:43

Na dziś kupowanie zimówek nie specjalnie ma sens jeżeli nie mieszka się w górach i nie ma samochodu premium, całoroczne są zwykle wystarczające.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 13 lis 2020, o 13:31

wojteks napisał(a):całoroczne są zwykle wystarczające.

Popieram.
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez kajoQ » 13 lis 2020, o 22:22

Jak kupowalem auto to byly tylko stalówki z zimowkami. Później kupowalem alu z oponami i okazało się dopiero po czasie że mam na nich wielosezonowki ,hankook optimo 4s. Nie jeździłem w nich w zimie jakoś nie jestem przekonany. Zdarzalo się za poza miastem byly odcinki drogi bardzo słabo odśnieżone . Teraz to już sam nie wiem czy kupować zimowki nowe . Może spróbować tej zimy o ile ona będzie wielosezonowki .

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 14 lis 2020, o 13:42

Jak masz wielosezonowe to spróbuj czy są wystarczające, zimówki zawsze da się kupić z dnia na dzień.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez kajoQ » 14 lis 2020, o 17:56

Chyba tak właśnie zrobię .

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne