Nadchodzi Clio V - co już wiemy

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Nadchodzi Clio V - co już wiemy

Postprzez bartusssp » 18 lis 2020, o 12:47

Jak się temat rozwija, doszły te uszkodzone elementy, czy kręcą. Pytam, bo czekam za uszczelką, odebrałem swojego z uszkodzoną. Obiecali zamówić, ale papierów żadnych nie podpisywałem do zamówienia. Spisali tylko vin, czekam już dwa tygodnie za tą częścią.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez jakub » 18 lis 2020, o 18:10

bartusssp napisał(a):Jak się temat rozwija, doszły te uszkodzone elementy, czy kręcą. Pytam, bo czekam za uszczelką, odebrałem swojego z uszkodzoną. Obiecali zamówić, ale papierów żadnych nie podpisywałem do zamówienia. Spisali tylko vin, czekam już dwa tygodnie za tą częścią.

U mnie jest już ok. Trwało to dość długo, ale na szczęście zakończyło się sukcesem. Umówiłem się na wymianę uszkodzonych elementów, po przyjeździe do ASO i oczekiwaniu ponad godzinę na auto okazało się, że zamówiona kierownica nie jest podgrzewana, a wymieniony element tunelu środkowego również nosi ślady uszkodzeń :doh: Czyli znowu oczekiwanie na wymianę, tym razem ponad tydzień. Podczas ostatniej wizyty w ASO wymienili zarówno kierownicę jak i element tunelu - tym razem już bez żadnych uszkodzeń itp. Ze sporymi oporami w zamian za te wszystkie zgrzyty wymienili mi olej (olej mój, filtr z ASO) za 19zł... a miało być za darmo, jednak było 19 bo coś tam coś tam... Pewnie już nie odwiedzę tego ASO, a na 100% wiem, że nie kupię tam już żadnego samochodu.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez bartusssp » 18 lis 2020, o 19:23

No i super. Ja za uszczelką czekam już od 6 listopada. U Ciebie też tak było, że nie podpisywałeś zamówienia na części? U mnie to na gębę bylo zamawiamy proszę czekać, części idą z za granicy. Boje się, że nie zamówili tylko tak mówią. Stąd moje pytanie ile trwa dostawa takich części? Tak jak piszesz to teraz mój problem muszę dzwonić o dopytywać i to ja tracę czas.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez sasio » 18 lis 2020, o 19:26

Zamówienia ogólnie się nie podpisuje ale jeżeli chcesz ich sprawdzić napisz do kogos z RRG w Warszawie.
Napisz maila ze interesuje Cię zakup części i tu opisz / zdjęcie wstaw i zapytaj się o koszt i czas realizacji.

Mnie tak kłamali w ASO w Pile że lampki tablicy rejestracyjnej to dostępność 14 dni Francja - ok to zamówicie i później dzwonili że nie wiedza kiedy będą i tak dalej. Co się okazało lampek jest dużo i leżą w magazynach w Polsce
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez bartusssp » 18 lis 2020, o 20:07

Dzięki. Wyczekam te 14 dni robocze i zajmę się tym na poważnie. Co to jest RRG

P.s Już wiem co to RRG

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez jakub » 18 lis 2020, o 21:26

bartusssp napisał(a):Dzięki. Wyczekam te 14 dni robocze i zajmę się tym na poważnie. Co to jest RRG

P.s Już wiem co to RRG

Nic nie podpisywałem odnośnie części. Przy odbiorze auta zauważyłem uszkodzenia i dosłownie zmusiłem pracownika ASO to zrobienia zdjęć i opisu uszkodzeń i potwierdzenie dla mnie. Oczywiście wykręcał się, że przecież widzi i przekaże komu trzeba...jasne :) U mnie też twierdzili, że części idą z Francji, przyjmijmy, że wierzę w to. Ogólnie to i tak zrobili jakiś dobry przekręt bo koleś który obsługiwał moją sprawę stwierdził na koniec, że zapisze w systemie że kierownica przestała grzać :liar: Motywował to tym, że jak będę sprzedawać auto i ktoś będzie chciał historię z ASO to będzie o tym informacja, a tak to będzie się czepiał, że na pewno poduszka była wywalona i stąd wymiana kierownicy. Ciekawe tylko skąd niby miałby to ktokolwiek wiedzieć.... po prostu uszkodzili sami i wpisali, że nie grzeje żeby nie ponieść kosztu zakupu nowej kierownicy.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez sasio » 19 lis 2020, o 19:47

Mi uszkodzili podsufitkę i z rozmowy która usłyszałem wynikało że chcieli wylać jakiś sok na nią że niby przeciekło coś i podstawa wymiany
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez jakub » 20 lis 2020, o 10:50

sasio napisał(a):Mi uszkodzili podsufitkę i z rozmowy która usłyszałem wynikało że chcieli wylać jakiś sok na nią że niby przeciekło coś i podstawa wymiany

Chyba nigdy nie zrozumiem takiego podejścia. Albo uważaj i nie niszcz tego czego nie trzeba, albo ponoś odpowiedzialność za swoje czyny :think: Niestety, łatwiej jest kombinować niż brać jakąkolwiek odpowiedzialność

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez WinFS » 20 lis 2020, o 17:13

Takie realia są jak importer traktuje ASO jak wroga i zamiast pokrywać koszty części to potrafią się spierać, że zbędne.... oczywiście to chore no ale...

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne