[Clio IV] Box dachowy

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

[Clio IV] Box dachowy

Postprzez Tomek11 » 20 lis 2020, o 10:25

Witam Wszystkich,

Nie wiem czy już był taki wątek, jeśli tak to przepraszam, nie potrafiłem znaleźć.

Czy może ktoś polecić box dachowy na Clio IV Grandtour który jest wystarczająco długi żeby zmieścić narty (~190 długości wewnętrznej) ale jest w miarę kompatybilny z klapą bagażnika?

Wiem, ze Clio to małe auto, jednak mam wrażenie, że w wersji Grandtour "mocowanie" relingów do dachu jest tak przesunięte do tylu, że nawet gdy bagażnik bazowy jest ustawiony maksymalnie z przodu to ciężko dopasować box.

Próbowałem/pożyczałem 2 - jeden stary noname renaulta jeden thule ocean (nie pamiętam modelu niestety). Oba nie pasowały z klapa. Thula wręcz powodowała, ze do bagażnika dostęp był tylko na kolanach :-)

Ma ktoś sprawdzony i kompatybilny model?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez sasio » 21 lis 2020, o 21:21

Od końca dachu (przed klapa tylna) do przedniej szyby pasuje idealnie NorAuto Bermude 310 ale ma 180cm długości.
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne