Renault ClioIV skrzynka bezpiecznikowa

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Renault ClioIV skrzynka bezpiecznikowa

Postprzez RENAULT4 » 11 gru 2020, o 15:33

W skrzynce bezpiecznikowej w komorze silnik Renault clio IV 1,5 dci / POD MASKĄ / znajdują się 4 przekażniki mniejsze oraz 1 większy G.CARTIER 20 240 077 - i na nim numery styków 30-87 pod nimi 86-85 i jeszcze niżej 12V-35A proszę o informację może ktoś wie do czego on służy / co łączy / Pozdrawiam

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez mopsik » 11 gru 2020, o 19:40

Jak duży to pewnie od załączania rozrusznika,Wyjmij i zobacz czy startuje,jak nie rusza - to od niego - jeżeli to tylko ciekawość od czego on jest.

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez RENAULT4 » 11 gru 2020, o 21:11

Duży 40A i 30A przepala się zaraz po włożeniu karty.powiązany jest z tym dużym przekażnikiem. Dlatego potrzebny schemat albo opis skrzynki bezpiecznikowej, ale nigdzie nie znalazłem.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez RENAULT4 » 12 gru 2020, o 11:58

[quote="mopsik"][/quote]
Potrzebny schemat instalacji Renault Clio IV DCI lub dokładny opis bezpieczników i przekażników które znajdują się pod maską w komorze silnika Bardzo proszę o przesłanie.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez sasio » 13 gru 2020, o 05:19

Raczej na dokumentacje nie masz co liczyć - nie jest dostępna tak jak kiedyś Visu.
ASO będzie miało gdzieś, elektrycy szukają po forach porad bo są mega leniwi i chytrzy na wydanie kasy na dostęp do Renault.net
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez Natan » 13 gru 2020, o 10:55

Trochę chore. Jest opis z kabiny ale w komorze już nie. Jakaś dziwna polityka. Komu na tym zależy ?. Aby było śmieszniej to powiem Wam, że kiedyś wymieniałem spaloną sztukę pod maską bo zauważyłem. Co ciekawe wszystko niby grało przed wymianą i po wymianie też. Do tej pory nie wiem od czego był ten bezpiecznik.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 13 gru 2020, o 11:46

Natan napisał(a):Trochę chore. Jest opis z kabiny ale w komorze już nie. Jakaś dziwna polityka. Komu na tym zależy ?

Obrazek
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Natan » 13 gru 2020, o 11:49

No tak...ograniczony dostęp hehe. Wolne żarty.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne