Clio 4 dci z olejem...

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio 4 dci z olejem...

Postprzez Natan » 29 kwi 2021, o 10:07

Dzień dobry
Załączniki
VALVOLINE-SYNPOWER-5W30-XL-III-C3-4L.jpg
pol_pl_Elf-Evolution-Full-Tech-FE-5W30-5L-2292_1.jpg
...standardowym rekomendowanym ? lub..jakimś innym np. Motul pod dpf i CR. Wacham się. Cena nie ma specjalnego znaczenia. Może ktoś ma doświadczenia na ten temat itp. i podzieli się informacjami ?.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 29 kwi 2021, o 10:48

Valvoline nie wlewam do niczego, tak samo Castrola.

Elfa bym wlał jakbym tylko z tych 2 mógł wybierać.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez Natan » 29 kwi 2021, o 11:04

Podziękował wojteks

A tak BTW :?:
"Rodzaj paliwa: Elektryczny".
"Moc silnika (kW): 500"

:think:

Ale to musi "zap...ać". Nie słychać a zap....la :?: . Tylko co ?. Jakie oponki :?: ;) . Karpaty to góry czy szczyty ? ;) :lol: . Czyli 500 kW na jedną "obręcz" czy na wszystkie :?: . Bo zazwyczaj jest osobny silnik na każde "kółeczko". Nie zrozum mnie źle. Idę za "Twoim ciosem"...zupełnie na luzaku.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 29 kwi 2021, o 12:31

Natan napisał(a):Nie zrozum mnie źle. Idę za "Twoim ciosem"...zupełnie na luzaku.

Już mi się nie chce, kiedyś tam miałem prawdziwe dane ale .....

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez MrugiMrugaczek » 29 kwi 2021, o 14:06

Prywatnie leje Elfa, ale też często polecają ludzie motula i Lotosa, więc bym się nimi jeszcze zainteresował ;)
Natalka - Thalia 1.4 8v + LPG BRC Seq24
https://klubclio.pl/viewtopic.php?f=32&t=39195

Zaawansowany
Klubowicz
Spotowicz
Zlotowicz

Pokaż profil

Postprzez Natan » 29 kwi 2021, o 14:37

MrugiMrugaczek :?:

Wiesz co :?: . Autko masz ciekawe. Dzisiaj dopiero obejrzałem cały filmik z Zacharem oraz Tobą. Przykra sprawa. Zachar ma tylko jedno w głowie. Ekspozycję/promocję swojego kanału. ROZUMIESZ :?: . On ma w dupie Ciebię i Twoje autko. Liczą się tylko odsłony i zarobek na nich. Trudne do zrozumienia ?.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez mopsik » 29 kwi 2021, o 17:32

1 raz wlałem tego valvolaina (z tym że do TCE 09 odpowiednią wersję) .5W40 - dłużej się rozgrzewa i tym samym na początku trasy spalanie było wyższe.Latem lżej i było OK.
Elf jest dobrze dopasowany do silnika TCE.
Teraz leję MOTULA - jest taki po środku.Lepiej smaruje jak jest zimny silnik,szybciej łapie temperaturę .Nie jest taki kryształowy jak ELF a bardziej mentny.
To subiektywne odczucia ale od 2 lat leję MOTULA chociaż ELF jest wg mnie też dobry i godny polecenia.

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez MrugiMrugaczek » 29 kwi 2021, o 17:50

Natan napisał(a):Trudne do zrozumienia ?
Nie bardzo rozumiem do czego nawiązujesz? Pytasz o olej. Odpowiadam Ci na pytanie jaki olej z własnego doświadczenia leje i jakie widzę, że ludzie leją do swoich clio, a ty mi z Zacharem. Nie mam zamiaru cię atakować tylko chciałbym zrozumieć o co chodzi.
Natalka - Thalia 1.4 8v + LPG BRC Seq24
https://klubclio.pl/viewtopic.php?f=32&t=39195

Zaawansowany
Klubowicz
Spotowicz
Zlotowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne