Woda leje się do środka

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Woda leje się do środka

Postprzez Arekclio112 » 6 lip 2021, o 05:26

Po ostatnich obfitym deszczach zauważyłem że do środka od strony pasażera woda wlewa się do środka w wsiąka w podłogę oraz dużo jest na wycieraczce mam gumową. Nawet jak było sucho na dworze pod moim autem było mokro ale płyny wszystkie sprawdziłem i są OK. A teraz ta woda w środku. Ktoś poradzi

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 6 lip 2021, o 08:34

Masz zatkane odpływy w podszybiu, trzeba je przeczyścić.

Obrazek

Obrazek
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Arekclio112 » 6 lip 2021, o 10:36

Przesyłam zdjęcia są troch słabego jakości. Jakieś bliższej szczegóły jak się tam dostać

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Termi » 7 lip 2021, o 23:11

Najczęściej odpowiada za to środkowy spływ w podszybiu
Stajnia - czyli lub pod opieką od A do Z:
Clio 1 ph1 1.2 (już 1.4) Żółta
Clio 1 ph2 1.8 16V Niebieska
Clio 2 ph2 1.9 dTi Dwójeczka
Clio 1 ph2 1.4 Alize
Clio 2 ph2 1.6 16V Initiale Paris

Ekspert
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Wojtek w » 8 lip 2021, o 07:10

Najlepiej jest zdjąć ramiona wycieraczek i plastik podszybia ,wtedy można dokładnie wyczyścić .
Clio III RS 2.0 16V 197KM
Twingo II RS 1.6 16V 133KM

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Tom_89 » 29 lip 2021, o 10:55

Po kilku latach już wiem skąd u mnie się leje delikatnie dlatego że jak się okazało nie mam rynienki, osłony nad dmuchawą przez co woda się dostaje do wentylatora dmuchawy oraz dalej za schowkiem kapie na dywanik. Szukam właśnie takiego elementu i problem bo nie ma. Może ktoś ma na sprzedaż albo wie po jakiej nazwie szukać. Szukam pod różnymi i brak.

Clio II Ph2. Zdjęcie podglądowe z neta, chyba z clio III
Załączniki
4a9c045cba077a3d.jpg

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Termi » 30 lip 2021, o 01:07

Tom_89 napisał(a):Po kilku latach już wiem skąd u mnie się leje delikatnie dlatego że jak się okazało nie mam rynienki, osłony nad dmuchawą przez co woda się dostaje do wentylatora dmuchawy oraz dalej za schowkiem kapie na dywanik. Szukam właśnie takiego elementu i problem bo nie ma. Może ktoś ma na sprzedaż albo wie po jakiej nazwie szukać. Szukam pod różnymi i brak.

Clio II Ph2. Zdjęcie podglądowe z neta, chyba z clio III

Odetkaj środkowy spływ z podszybia. Pisałem o tym dwa posty wcześniej.
Od strony silnika wyciągnij rurkę i ją odetkaj. Od strony podszybia nie ma do tego spływu dostępu

Obudowa wentylatora jest szczelna. Rynienke sobie mozesz dokupić ale to nic nie da. Powietrze z wentylatora wchodzi przez środek podszybia i jak woda podejdzie wyżej to właśnie tamtędy się wlewa.
Stajnia - czyli lub pod opieką od A do Z:
Clio 1 ph1 1.2 (już 1.4) Żółta
Clio 1 ph2 1.8 16V Niebieska
Clio 2 ph2 1.9 dTi Dwójeczka
Clio 1 ph2 1.4 Alize
Clio 2 ph2 1.6 16V Initiale Paris

Ekspert
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne