CLIO 5 ?!

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: CLIO 5 ?!

Postprzez janas1971 » 14 maja 2021, o 18:57

Ja mam również Clio 5 w wersji ZEN 100 LPG z dodatkami (automatyczna klima, odpalanie z przycisku, skladane lusterka plus nawigacja). Tak to fajne autko, spalanie ok 7.5 litra przy predkosci autostradoej 130 km/h na tempomacie. Przełączanie na gaz niezauwazalne, w zimie lekkie szarpnięcie. Z tym wykończeniem to u mnie problem, listwy ozdobne po zimie zaśniedzialy i aso wymienilo metodą gospodarczą same nakladki ale nierówno przylegają, a ile się nastękal ten kierownik warsztatu. Zlozylem reklamację na tą robotę w renault polska ale mają klienta w tyle. Jeszcze okleiny na slupkach drzwi i ramkach przy lusterkach wyblakły po zimie ale tego juz nie zglaszam. Acha i ta nawigacja to ma mapy mocno nieaktualne i nie umieli wytlumaczyć dlaczego tak jest.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez gladi » 19 lip 2021, o 11:03

A czy w wersji zen LPG masz wskaźniki spalania i przebiegu dziennego ?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez gladi » 18 sie 2021, o 19:07

Czy w wersji z LPG też wam długo kręci rozrusznikiem jak silnik jest nagrzany i postoi z 30 minut, lub jak jest gorąco na dworze około 28 stopni ?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez joanna1234 » 23 sie 2021, o 18:59

Cześć, pytanie mam
8 grudnia ub zakupiłam nowe clio w wyprzedaży rocznika 2020
do dnia dzisiejszego (tj 23.08/21) przyjechałam nieco ponad 20 tys km (20400 na obecna chwile)
czy powinnam wymienic olej już teraz czy czekać do pierwszego przeglądu, gdy na liczniku pojawi się 30 tys km
rodzi się nast pytanie - na jaka kwotę nastawić się w aso wymieniając olej (filtry jak i serwis)
dziękuję za odp
(mam benzynę plus lpg - jeśli jest to istotna infor)

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 23 sie 2021, o 19:52

Przy zakupie trzeba było pakiet serwisowy negocjować, wymiana oleju w ASO to z 500-600pln.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez joanna1234 » 23 sie 2021, o 21:21

dziękuję za odp
oczywiście nie negocjowalam pakietu serwisowego
negocjowalam warunki ac/nnw/ass które uważam że są korzystne, natomiast nie przyszło mi do blond głowy negocjować warunków serwisu :/

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Natan » 24 sie 2021, o 07:27

Witqa

Wszędzie trzeba walczyć o swoje. Dla nich (serwisu, salonu) najlepszymi klientami są tacy, którzy nie zadają zbędnych pytań tylko wyciągają portfel i płacą. Ja zawsze ...ale to zawsze jak mam tam jechać to kilka razy dzwonię i pojawiam się osobiście i zarzucam im myśl, że mogę podjechać na naprawę itp. Wtedy po kilku takich próbach praktycznie zawsze wychodzą z korzystniejszą propozycją naprawy dla klienta. A najlepszym "lepem" na klienta jest cena za usługę. Wszystkie salony są w rękach prywatnych więc i negocjacje cenowe jak najbardziej wskazane.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez WinFS » 29 sie 2021, o 12:15

joanna1234, standardowo wszystkie Renault mają 2 lata na wymianę oleju lub 30k przebiegu.. ale to dla benzyn. Dla log chyba jest raz na rok interwał.
Za wymianę oleju zapłacisz w salonie jakieś 400-500zl (czasem twój dealer może mieć rabat indywidualny i zejdzie z ceną). Jeśli chcesz mieć gwarancję na silnik bez użerania się z serwisem to musisz to zrobić u nich (niby jest jakieś prawo unijne które pozwala na serwis poza aso ale powodzenia potem w udowadnianiu, że było ok). Normalnie koszt wymiany oleju z filtrem to od 100 do 150zl poza aso na gotowo.
Polecam wysłać zapytanie email do kilku salonów.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez gladi » 15 wrz 2021, o 12:19

wczoraj wymieniałem olej, cena w Warszawie 670 ,cena w Łodzi 660 zeszli do 630 pln.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez mopsik » 16 wrz 2021, o 17:43

a gdybyś kupił we własnym zakresie olej (Elf w cenie ok 100 zł za 5l) to ile byś zapłacił za wymianę ? Nawet z filtrem kupionym od ASO ? Podpowiem Ci...ok 100-125 zł .Czyli razem ok 225 zł .Nie było szkoda przepłacić o 400 zł ? Te ceny to w ASO Renault...żeby było jasne.

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez gladi » 19 wrz 2021, o 16:45

Sama robocizna to 250pln niestet,y a oleju o tej normie to raczej za 100 pln nie kupisz
Załączniki
Screenshot_20210919-174221_PDF Reader.jpg

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Ropciu » 27 wrz 2021, o 14:39

Gladi, masz pytanie na priv odnośnie oleju.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez davop » 1 paź 2021, o 14:10

0W20 kogoś naprawdę pogięło - woda po gotowaniu parówek jest gęstsza
♂ Clio I Ph3 ► Thalia I Ph3 ► Clio III Grandtour Ph1Megane IV HB
♀ Seicento ► Twingo II Ph1 ► Clio IV Ph2

Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez a_fly » 1 paź 2021, o 21:00

na rynku jest już 0W16 - nie dramatyzowałbym.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez joanna1234 » 3 paź 2021, o 08:32

pytałam o cenę wymiany oleju (ja po 100zl rabacie, zapłaciłam 450 zl)
Zatem pytam o koszt przegladu, samochod z wyprzedaży rocznika 2020/lpg (jeśli ma to znaczenie)
Na jaką kwotę się uzbroić?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 11 gru 2022, o 23:41

Clio 5 ph 2 - Nowe Renault Clio 2023 bez świateł w kształcie litery „C”? :arrow: https://francuskie.pl/nowe-renault-clio ... pTNS1IlvvM
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 11 lut 2023, o 00:25

Nowe Renault Clio nadchodzi. Czy tak będzie wyglądał model po face liftingu?

>>> https://francuskie.pl/nowe-renault-clio ... FvYDXBGi34

Obrazek
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez davop » 21 lut 2023, o 17:14

♂ Clio I Ph3 ► Thalia I Ph3 ► Clio III Grandtour Ph1Megane IV HB
♀ Seicento ► Twingo II Ph1 ► Clio IV Ph2

Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 22 lut 2023, o 20:11

Patrząc wstępnie na zdjęcia nowego clio nie mogę oprzeć się pytaniu: to będzie nowy model czy lift?
Bo ciekawi mnie środek auta. Nowe renówki zaczynają stosować deskę z megane e-tech a ona jest na prawdę fajna :-)
Dali ją do nowego Australa, który w odmianie Alpina wygląda tłusto.
Bardziej tłusto od tej deski wygląda oczywiście tylko cena tego luksusu ;-)
Czy coś podobnego zawita do clio?

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez AtMa » 15 kwi 2023, o 19:56

Cześć, w Clio V lpg fabryczny, przejściówka lpg powinna być na ile mm?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum Ogólne