[Clio 2 faza 2] - tablet mocowany na stałe na górze konsoli

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

[Clio 2 faza 2] - tablet mocowany na stałe na górze konsoli

Postprzez BogdanH » 19 paź 2021, o 12:08

Tablet: radio przez internet, diagnostyka przez OBD2+bluetooth, połączenia z telefonu.
Problem tylko w mocowaniu. Nie chcę go ciągle wkładać i wyjmować - pomyślałem o module np. z drukarki 3D i założeniu zamiast modułu z wyświetlaczem radio/godzina. Na obecnym i tak nic nie widzę w dzień, bo słabo świeci. Poza tym jestem dalekowidzem i z tego powodu telefon jest za mały, bo gdy szybko przeniosę wzrok z szyby na jego wyświetlacz to nim się oczy "dostroją" mija chwila. Na tablecie widzę wszystko jak na dłoni gdy jest zamocowany po prawej stronie kierownicy. Nie chcę mocować nisko, bo to bezsens z powodu silnego odwrócenia uwagi od jezdni.
Myślałem tez o radiu/nawigacji 2DIN i obudowaniu go (są nie tylko w wielkości "skrzyni na jabłka", ale dość zgrabne). T
ak czy inaczej pozostaje problem zabudowy.
Może ktoś gdzieś w sieci widział taki projekt. Szukałem w googlach i na youtube, ale

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez davop » 19 paź 2021, o 21:22

♂ Clio I Ph3 ► Thalia I Ph3 ► Clio III Grandtour Ph1Megane IV HB
♀ Seicento ► Twingo II Ph1 ► Clio IV Ph2

Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez BogdanH » 17 lut 2022, o 17:12

Po kilku miesiącach wracam do tematu.
Oczywiście przeglądałem sieć i posty na forum, ale...
Nie jestem w stanie zrobić "samoróbki" jak z linku w poście wyżej.
Szukam "profesjonalnego" rozwiązania.
No i pomyślałem...
Konsolka z wyświetlaczem obecnego radia i zegarkiem ma szerokość około 20 cm.
Gdyby ją wyjąć i wstawić radio z wysuwanym wyświetlaczem...? Link do przykładowego radia poniżej.
Pozostaje oczywiście pytanie o zasłonięcie tego od góry.
Upieram się może, ale ostatnio pobłądziłem kilka razy używając nawigacji w telefonie (za mały wyświetlacz na mój wzrok - dalekowzroczność i lekki astygmatyzm).
Tablet byłby ok, ale ciągłe odłączanie i zabieranie z sobą to udręka...
Pomocy... :)
Link do _przykładowego_ radia: https://radionawigacje.pl/radia-1-din/3 ... 49345.html

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne