Co zrobić z CLIO II wjechanym w dziki?

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Co zrobić z CLIO II wjechanym w dziki?

Postprzez HardCore » 4 mar 2022, o 14:13

Stoi CLIO II na podwórku, bardzo przeze mnie zadbany ale niestety dzik mi przód rozjebał, naprawa nie ma sensu, bo to rocznik 2004. Na lewo mechanik zobowiązał się za 5000 zrobić, a na wolnym rynku takie auta tyle chodzą, więc chyba bez sensu.

Pytanie do Was - złomować czy sie bawić - w sensie silnik super dobry, zadbany rozrząd wymieniany co 80k. Albo jakieś nie wiem drzwi czy inne coś? Warto w coś takiego się bawić, czy wypieprzyć go na złom?

Dziękuję za odpowiedź
M.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 4 mar 2022, o 20:43

Jak znajdziesz sposób na "wyrejestrowanie" to sprzedawaj na części, jak nie to złom.

5000 za co? Pokaż jakieś zdjęcia.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez Termi » 7 mar 2022, o 17:51

Zależy co jest rozbite. Znajomej po stłuczce ogarniałem clio 2 i 5 tys nie wyszło. Dostałem maskę i zderzak w kolorze w dobrym stanie. Prostowanie pasa przedniego, zmiana wzmocnienia górnego pasa, deska, dwie poduszki i szyba czołowa. Wyszło ok 2 tys.
Stajnia - czyli lub pod opieką od A do Z:
Clio 1 ph1 1.2 (już 1.4) Żółta
Clio 1 ph2 1.8 16V Niebieska
Clio 2 ph2 1.9 dTi Dwójeczka
Clio 1 ph2 1.4 Alize
Clio 2 ph2 1.6 16V Initiale Paris

Ekspert
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 7 mar 2022, o 21:43

Stłuczka a "rozjebanie" dzikiem to istotna różnica. Byle większy psiur załatwia zderzak, maskę, błotniki, chłodnice, pas przedni, lampy przednie, czasem też szybę przednią, czy poduszki strzelą nie wiem. Dzik jest znacznie twardszy.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez Termi » 9 mar 2022, o 11:56

Zależy co kto uważa za rozjebanie
Stajnia - czyli lub pod opieką od A do Z:
Clio 1 ph1 1.2 (już 1.4) Żółta
Clio 1 ph2 1.8 16V Niebieska
Clio 2 ph2 1.9 dTi Dwójeczka
Clio 1 ph2 1.4 Alize
Clio 2 ph2 1.6 16V Initiale Paris

Ekspert
Klubowicz