Clio III "wysokie" sprzęgło-czy wszystkie clio 3 tak mają

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio III "wysokie" sprzęgło-czy wszystkie clio 3 tak mają

Postprzez jacwi » 8 sty 2023, o 15:50

Mam pytanie do użytkowników clio III, czy w waszych samochodach sprzęgło " bierze " u samej góry czy też nic nadzwyczjnego w tej mierze nie zauważyliście?
Ja sam mam clio II ph2 1.4 i u mnie sprzęgło bierze przyjemnie nisko. W trzech clio 3 1.2 tce i w 1.6 16v które próbowałem sprzęgło bralo bardzo wysoko co jest bardzo niewygodne. Czułem się jak bocian:) Czy "trojki" tak mają ze sprzęgłem czy coś z próbowanymi autami było nie tak?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Termi » 11 sty 2023, o 01:53

Clio 3 są już na wysprzęgliku hydraulicznym i może być inne wrażenie niż linka w clio 2. Tyloma clio 3 co jeździłem, a testowałem kilka, nie miałem zarzutów do działania sprzęgła, jesli by brało jakoś mega wysoko to bym zapewne zauważył
Stajnia - czyli lub pod opieką od A do Z:
Clio 1 ph1 1.2 (już 1.4) Żółta
Clio 1 ph2 1.8 16V Niebieska
Clio 2 ph2 1.9 dTi Dwójeczka
Clio 1 ph2 1.4 Alize
Clio 2 ph2 1.6 16V Initiale Paris

Ekspert
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Hobbysta76 » 12 sty 2023, o 21:45

U mnie też bardzo wysoko bierze, mam znajomego z tym autem bo musiałem sprawdzić czy "ten typ tak ma" i u niego sprzęgło brało fajnie od połowy, z tym że koleś twierdził że na nowe sprzęgło ale co znaczyło nowe nie pytałem. Skok pedału jest spory a jak bierze wysoko to rzeczywiście dziwnie się korzysta ze sprzęgła.

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne