Fotelik z bazą isofix

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Fotelik z bazą isofix

Postprzez tomahawk13 » 28 cze 2023, o 11:57

Dzień dobry,
Potrzebuje kupić fotelik bez przymiarki dla noworodka do Renault Clio 2 phase 2. Jeżeli jest możliwość to fajnie by było aby była też opcja montażu przodem aby posłużył dłużej. Nie mam możliwości przymiarki. Będę kupował przez internet. Dlatego proszę o polecenie kogoś kto ma fotelik z bazą isofix lub miał i był zadowolony.
Z góry dziękuje za pomoc.
Tomek

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Termi » 1 lip 2023, o 22:20

Moja znajoma ma zamontowany w clio fotelik z isofix i sobie chwali. Ja też do clio 2 mam fotelik ale bez isofix (mocowania w aucie są) i tez się trzyma sztywno a bardzo pomagają w tym tylne zagłówki, zachodzące na oparcie kanapy. Wolałem taki, ponieważ może być przekładany do innych aut, a nigdzie nie mogłem wyszukać czy isofix da radę zamontować do auta bez tego systemu przodem.
Stajnia - czyli lub pod opieką od A do Z:
Clio 1 ph1 1.2 (już 1.4) Żółta
Clio 1 ph2 1.8 16V Niebieska
Clio 2 ph2 1.9 dTi Dwójeczka
Clio 1 ph2 1.4 Alize
Clio 2 ph2 1.6 16V Initiale Paris

Ekspert
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez antos90 » 3 lip 2023, o 16:16

Używałem Avionaut Pixel z bazą do ISOFIX. Plusem tego fotelika jest to, że można kupić fotelik i bazę osobno - czyli na przykład dwie bazy i jeden fotelik. Dodatkowo można też ten fotelik zamontować bez bazy - pasami bezpieczeństwa - fajna opcja jak się chce do innego auta na chwilkę zapakować bobasa.
Jest to jednak fotelik montowany tyłem do kierunku jazdy i ma ograniczenie wagowe do 13 kilogramów - w praktyce do pierwszych urodzin dziecka. Jest to jednak moim zdaniem rozwiązanie bardziej dopasowane do potrzeb dziecka - rzeczy uniwersalne, które mają starczać na dłużej zwykle są robione z większą ilością kompromisów.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Termi » 4 lip 2023, o 00:38

antos90 napisał(a):Używałem Avionaut Pixel z bazą do ISOFIX. Plusem tego fotelika jest to, że można kupić fotelik i bazę osobno - czyli na przykład dwie bazy i jeden fotelik. Dodatkowo można też ten fotelik zamontować bez bazy - pasami bezpieczeństwa - fajna opcja jak się chce do innego auta na chwilkę zapakować bobasa.
Jest to jednak fotelik montowany tyłem do kierunku jazdy i ma ograniczenie wagowe do 13 kilogramów - w praktyce do pierwszych urodzin dziecka. Jest to jednak moim zdaniem rozwiązanie bardziej dopasowane do potrzeb dziecka - rzeczy uniwersalne, które mają starczać na dłużej zwykle są robione z większą ilością kompromisów.

Właśnie dlatego ja chciałem coś, co można przełożyć do innego auta ale aby starczyło na dłużej. Wybór padł na fotelik z dobrymi opiniami, niecałe 400 zł kosztował. Miękki, wygodny, z 4 kategoriami, do 39 kilogramów. Więc można powiedzieć, zakup na lata ;)
Nie pamiętam co to dokładnie było, jak ktoś będzie zainteresowany, to mogę podać
Stajnia - czyli lub pod opieką od A do Z:
Clio 1 ph1 1.2 (już 1.4) Żółta
Clio 1 ph2 1.8 16V Niebieska
Clio 2 ph2 1.9 dTi Dwójeczka
Clio 1 ph2 1.4 Alize
Clio 2 ph2 1.6 16V Initiale Paris

Ekspert
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne