nie działa tryb serwisowy licznika.

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

nie działa tryb serwisowy licznika.

Postprzez Mariusz1982 » 24 mar 2024, o 23:08

nie działa tryb serwisowy licznika. Próbowałem ale to nie działa, licznik pokazuje tylko całościowe przejechanie km, to pokrętło wcale nie reaguje , nie zmienia się żadna funkcja. Mam licznik z komputerem. CO mam zrobić , ma ktoś jakiś pomysł :?:

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez milejow » 25 mar 2024, o 19:37

Jakie pokrętło??? W żadnym Clio nie ma pokrętła do obsługi licznika, jeśli jest komputer spalania to odczyty wywołuje się przyciskiem na końcu manetki wycieraczek

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Mateusz199 » 26 mar 2024, o 15:40

hej,
Warto sprawdzić, czy wszystkie połączenia są poprawne i czy nie ma luźnych kabli. Możliwe, że problem leży również po stronie ustawień lub oprogramowania. Spróbuj odłączyć licznik od zasilania na jakiś czas, a następnie podłącz go ponownie i sprawdź, czy coś się zmieniło.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Mariusz1982 » 3 kwi 2024, o 21:32

MÓJ błąd byłem mało precyzyjny. LICZNIK [album][/album]wygląda Tak. Nie mam sterowania przy kierownicy. To pokrętło na liczniku nie reaguję. świeci tylko całościowy przebieg
Poglądowe
https://allegro.pl/oferta/renault-clio- ... 3389470013

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Mariusz1982 » 4 kwi 2024, o 20:58

Witam.
Funkcje wróciły , ale tryb serwisowy nie działa nadal. Rozebrałem deskę i dostałem się do licznika , kostki były dobrze podpięte. Problem z przełączaniem funkcji polegał na uszkodzonym przycisku w manetce od wycieraczek. Był zablokowany , czymś kleistym zalany. Po części problem rozwiązany, odpuszczam szukania przyczyn nie działania trybu serwisowego. Rozebranie deski i złożenie to czas 1h-1,30h , bez pospiechu.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez milejow » 5 kwi 2024, o 19:58

Autotest wskaźników włączasz wciskając i trzymając wciśnięty przycisk na manetce wycieraczek, jednocześnie włączasz zapłon

Zaawansowany

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne