Clio3 oddać na skup?

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio3 oddać na skup?

Postprzez Letimoon » 26 lut 2026, o 19:19

Cześć wszystkim.
Po 16 latach przyjaźni z moim clio3,2009 msm dylemat.
W grudniu było wymienione sprzęgło. Zamulał, nie miał mocy. Po wymianie było miodzio. SŚmigałam clio.
A teraz w lutym tydzień po przeglądzie niby wszystko git.
Wyjechałam do trójmiasta. Na Zaspie-Gdańsk taka dzielnica- przed szpitalem zgasł, ale odpalił
Wróciłam i auto tzn.clio odpaliło.
Ostatnio zmarl mój starszy brat zmarł 3 tyg temu i mam tendencję do modlitwy. Boże nie rób mi tego.
Jechałam do Żukowa. Tam załatwiłam drobne sprawy i auto chodziło spoko.

Skontaktowałam się z mechanikiem.

Wiecie ledwo- Dojechałam na chodnik/miejsce gdzie nie koliduje parkowanie, choć były zaspy śnieżne i tam zgasł. Na amen.
Ustaliłam, że się mi nie spieszy. Inny dźwięk był silnika. Czy to mróz tak wpływa? Nie wiem.
Rok wczesniej byla wymiana akumulatora i kabla co łączy alternator i działo.

Nie wiem czy inwestować. Kiedyś kobieta wybiła mi się na tył i złamała tylną oś.
Raz miałam zimą poślizg i też był robiony przód. Innym razem bus dostawczy z parkingu sturlał się na przód. Gość zapomniał zaciągnąć ręcznego.
Innym razem na maskę spadła mega bryla lodu wgniotla maskę. Ubezpieczyciel tego nie uznał. Mechanik wyklepał. 8-)
Auto ma historię.
Olać naprawy czy dać szansę?
Mechanik bez sprawdzania, wie, że poszedł rozrząd i głowica.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 27 lut 2026, o 04:42

Letimoon napisał(a):Olać naprawy czy dać szansę?

Jeżeli stać Cię na nowsze z 8 lat to złomowanie tego ma sens, naprawa raczej nie. Chociaż to zawsze jest dyskusyjne, nawet wymiana całego silnika (jaki jest w tym Clio) nie powinna być bardzo droga, kwestia jak trzyma się reszta po przygodach szkodowo-blacharskich.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez Letimoon » 1 mar 2026, o 12:17

Jestem zdana na ocenę tych co się znają.
Czekam na dalszy rozwój sytuacji.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez dezerter » 29 mar 2026, o 15:01

i jak z tematem?
moją obecność na forum sponsoruje IRENA

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne