Omiń Korki - Jak (nie) należy ruszać spod świateł

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Omiń Korki - Jak (nie) należy ruszać spod świateł

Postprzez rako91 » 17 cze 2011, o 11:49

Dokładnie, sprawne ruszanie to podstawa(w szczególności w korku) i nie wiem dlaczego kierowcy mają czasem z tym problemy, może zbyt często zajęci są czymś innym niż tylko jazdą :D
ja staram się ruszać jednocześnie ale często ktoś przede mną "zaśnie"
rako91

Pokaż profil

Postprzez Krisss » 21 cze 2011, o 11:24

Do tego najzabawniejsze sa te 'lesne ludki' co wyjezdzaja na ulice 'od swieta' i sa gleboko zaskoczeni, ze ktos oprocz nich smie poruszac sie po drogach. :japierdole:
Ich ulubiona technika ruszania z pod swiatel to 'duzo gazu, malo puszczac sprzegla' a pozniej zero gazu i jak nie daj boze przekroczy 45 km/h trzeba koniecznie hamulec nacisnac bo mozna sie zabic... :japierdole:
Szczegolnie duzo takich w 'zielonej Wawce' - na przedmiesciach - cholery mozna dostac... :x
Krisss

Pokaż profil

Postprzez janusz952 » 13 lip 2011, o 15:30

90% jazdy mam w samym Poznaniu , na prawie wszystkich skrzyżowaniach pętle indukcyjne i one działają , ale tak fajnie że jak wjazd na skrzyżowanie bardzo płynny ok 2-3 m samochod za samochodem to leci fala i ok - system cie przepusci ale wystarcza jeden maruda odstep 5-8 metrow i szlus czerwone. Cwane to jest ale trza myslec a nie gadac przez komory i szukac biegow :( . Jedna wada system ustawiony na 50km na godz wiec jak masz linie swiatel to nie szalej jedz ok 60.
janusz952

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne