Clio IV faza 1

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Clio IV faza 1

Postprzez czarnyolek » 30 gru 2011, o 19:44

Z Clio to jest tak trochę dziwnie, nawet jak IV będzie brzydka, to wiem, ze i tak kiedyś mi się spodoba.
Jak miałem C1, to uważałem, że C2 jest nieładne, a jak wyszło C3, to już zupełna porażka. C2 wreszcie mi się spodobało, chociaż C3 nadal było dla mnie jakieś niezgrabne - za wysokie, przydługawe. Teraz mam C3 i podoba mi się najbardziej ze wszystkich generacji Clio :D
Jestem więc spokojny. Nawte jak brzydkie będzie, to i tak będzie ładne.
Obrazek

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez rako91 » 30 gru 2011, o 20:10

czarnyolek napisał(a):Z Clio to jest tak trochę dziwnie, nawet jak IV będzie brzydka, to wiem, ze i tak kiedyś mi się spodoba.
Jak miałem C1, to uważałem, że C2 jest nieładne, a jak wyszło C3, to już zupełna porażka. C2 wreszcie mi się spodobało, chociaż C3 nadal było dla mnie jakieś niezgrabne - za wysokie, przydługawe. Teraz mam C3 i podoba mi się najbardziej ze wszystkich generacji Clio :D
Jestem więc spokojny. Nawte jak brzydkie będzie, to i tak będzie ładne.

Kliknąłbym "lubię to" ale tu nie ma.
Mi nadal podoba się C2 aczkolwiek reszta też jest fajna a w szczególności w wersji SPORT :D a C4 z pewnością nas czymś zaskoczy
rako91

Pokaż profil

Postprzez czarnyolek » 30 gru 2011, o 21:42

rako91 napisał(a):Mi nadal podoba się C2 aczkolwiek reszta też jest fajna a w szczególności w wersji SPORT :D a C4 z pewnością nas czymś zaskoczy

Nie dodałem, że C2 też miałem, nawet jeszcze do niedawna - fantastyczne auto, pomijając koncert plastkiów na każdej nierówności :thumbup:
Obrazek

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez kratylos » 31 gru 2011, o 07:17

czarnyolek napisał(a):
rako91 napisał(a):Mi nadal podoba się C2 aczkolwiek reszta też jest fajna a w szczególności w wersji SPORT :D a C4 z pewnością nas czymś zaskoczy

Nie dodałem, że C2 też miałem, nawet jeszcze do niedawna - fantastyczne auto, pomijając koncert plastkiów na każdej nierówności :thumbup:

dla mnie c2 bylo zdecydowanie za male - mam 197cm wzrostu a c3 jest ok. W czasach gdy c2 bylo aktualna wersja a ja wybieralem auto wybralem zamiast clio punto2 bo nie mialem w nim klaustrofobi :roll:

mam nadzieje ze z c4 zrobia fajne auto mi obecne c3 super pasuje jest dla mnie idelane... no moze tylko fotele mogly by byc troche twardsze...
pozdr
Kratylos

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 7 sty 2012, o 23:13

Miejskie formy – nowe Renault Clio

Aż 550 milionów Europejczyków mieszka w miastach i wielu z nich woli korzystać z prawa jazdy niż z biletu miesięcznego. To właśnie dla nich Renault w ciągu trzech najbliższych lat przedstawi aż pięć miejskich aut. W tym nowe Clio.

Najpopularniejszym samochodem w historii francuskiej motoryzacji jest R4 (w latach 1961-1994 powstało przeszło 8,1 mln tych pojazdów). Najchętniej kupowanym francuskim nowym autem w Europie pomiędzy styczniem a listopadem 2011r. - Clio.

Oba modele skonstruowało Renault. Oba są formatu miejskiego. Pierwszy przykład pokazuje, ze firma miała dużo do powiedzenia w tym segmencie. Drugi – że nadal ma. A dzięki nowym pojazdom, Renault pozostanie kluczowym graczem w klasie małych i miejskich aut. Zasadniczą rolę odegra Clio czwartej generacji. I cztery inne samochody – Twingo III, elektryczne Zoe, crossover i prestiżowe retroauto.

W latach 80, większości firmom do sukcesu (i szczęścia) w tym segmencie wystarczył jeden hatchback. Zdarzały się sedany, trafiały się kombi. Dziś liczy się różnorodność. Dlatego małe i miejskie auta przybierają tyle różnych form, sam segment składa się z tylu nisz i podsegmentów, a miejska oferta Renault (Twingo, Wind, Clio, Thalia i Modus).

Podstawą i filarem miejskiej reprezentacji Renault jest i będzie Clio. Z tą różnicą, że późną jesienią 2012r w Polsce pojawi się nowe wcielenie tego auta, zapowiadające triumfalny powrót marki do stylistyki, w której górą są emocje. Jak w czasach pierwszej Laguny i pierwszego Megane. Bez eksperymentów Avantime'a i bez nudy Koleosa. Nieprzypadkowo do zaprojektowania karoserii Clio IV wyznaczono Yanna Jarsallea, twórcę nadwozia DeZir'a, jednego z najlepiej wyglądających prototypów sezonu 2010.

Clio trafi na rynek jak 3- i 5-drzwiowy hatchback. Kombi – niewykluczone. Platforma ma pochodzić z obecnego modelu, ale zanim trafi do następcy, przejdzie poważną modernizację. Wnętrze będzie przestronniejsze i zmontowane z wyższej jakości materiałów. Niższe ma być za to zużycie paliwa – podstawowa odmiana powinna otrzymać nowy 3-cylindrowy silnik 0,9 turbo o mocy 90 KM. Topowa jednostka będzie ponad 2-krotnie większa i mocniejsza. Trafi – a jakże – do wersji R.S. Najprawdopodobniej będzie mieć 4 cylindry, 2 litry i ok. 210 KM, a przy pełnym wykorzystaniu momentu obrotowego sprint 0-100 km/h nie powinien zająć jej więcej niż 6,5 s. Clio R.S. Nadal będzie jednym z najmocniejszych aut, które mają dużą klapę bagażnika i wymiary miejskiego samochodu.

Clio IV
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

- źródło: motor
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez tas_1986 » 7 sty 2012, o 23:19

KIedy mam byc prezentowane te nowe clio
tas_1986

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 7 sty 2012, o 23:27

tas_1986 napisał(a):KIedy ma być prezentowane te nowe clio

W listopadzie 2012r. :thumbup:
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez mayn » 8 sty 2012, o 11:17

Jeśli faktycznie tak ma wyglądać Clio IV to stwierdzić muszę że to brzydal. Konstruktorzy się nie popisali naciskiem na wyciszenie kabiny pasażerskiej poprzez brak schowania wycieraczek szyby przedniej pod maskę (sterczą na szybie jak w Clio 2 generując przy tym hałas pod wpływem oporu powietrza). Schowane powinne być pod maską jak np w Meganie III.

Mam nadzieję że Clio IV zupełnie inaczej będzie się prezentować, setki razy w przeszłości były błędne publikacje modeli zanim odbyła się ich oficjalna prezentacja. Nie pozostaje nic jak czekać na Paris Motor Show 2012 który odbędzie się w tradycyjnie Marcu.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez sudi » 8 sty 2012, o 12:04

Bogdan61 napisał(a):Miejskie formy – nowe Renault Clio

Clio IV
Obrazek

- źródło: motor

Przodem to Clio przypomina Peugeota 206 nie sądzicie ??
Live is too short to be boring
Renault Clio :)
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Lider Regionalny
Zlotowicz

Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez inspektor » 8 sty 2012, o 12:14

sudi, przóda bardziej po coś włoskiego, delta nowa :), wersje v6 mogli by zrobić :lol:
współczesny myśliwy - poluje na dziczyznę na jebaju :lol: by Bor
Aktywny user :thumbup:
Piwowar Domowy :) Inspektorski Browar Domowy
Klubowicz

Zlotowicz
Zasłużony
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez mayn » 8 sty 2012, o 12:28

Styl świateł jak ich ułożenie przypomina po połowie Dacie Duster i Golfa VI :roll: Ponadto auto mało masywne. Nowy model ma robić wizualnie różnice w wyglądzie i "zapierać dech w piersiach" jak było to podczas prezentacji Clio 2 w stosunku do Clio 1, oraz prezentacji Clio 3 w stosunku do Clio 2. Można śmiało powiedzieć że Clio 3 jest masywniejsze z przodu niż Clio 4. Dlatego nie ma co uznawać tych publikacji za oficjalne Clio 4.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Duster » 8 sty 2012, o 12:33

sudi napisał(a):
Przodem to Clio przypomina Peugeota 206 nie sądzicie ??

Bardziej jak spojrzenie jednego z Transformersów :D
Były właściciel Clio III Grandtour 20th

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 8 sty 2012, o 22:06

Też mam nadzieję, że to Clio IV które trafi do sprzedaży będzie miało ładniejszy przód :thumbup: Ale widząc nową modę na design wszystkich nowych modeli Renault - mam pewne obawy. Poniżej przykładowe nowe modele:

Twingo III
Obrazek

Megane IV
Obrazek

Renault Pulse
Obrazek

Renault Captur
Obrazek

# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez kratylos » 9 sty 2012, o 05:30

mi ten nowy przod sie podoba duzo bardzej wyrazisty niz ten do tej pory - ale bardzej mnie srodek interesuje no i czy nadal beda grandtury robic na bazie clio
pozdr
Kratylos

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez aMas91 » 9 sty 2012, o 10:18

najbardziej z tych wszystkich podoba mi się nowe twingo :)

Zaawansowany
Majsterkowicz
Klubowicz
Lider Regionalny
Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Francuz » 15 sty 2012, o 00:27

aMas91 napisał(a):najbardziej z tych wszystkich podoba mi się nowe twingo :)

twingo i clio mają bardzo podobne ceny w salonie, nie warto kupować twingusia
ogólny RESPECT itd...

Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Driv3r » 15 sty 2012, o 09:05

Francuz napisał(a):twingo i clio mają bardzo podobne ceny w salonie, nie warto kupować twingusia

lepsze było w 2008 roku to, że Clio 3 PO RABATACH było tańsze od Twingo PO RABATACH z IDENTYCZNYM silnikiem i wyposażeniem :japierdole:
Obrazek

- Tato czy ten samochód jest chory?
- Nie synku, to diesel...
More is Better

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez Duster » 15 sty 2012, o 19:11

Nowe Twingo w teście "pierwsza jazda" czasopisma What Car UK w wersji 75KM ogólnie została "zjechana" ;)

Obrazek
Były właściciel Clio III Grandtour 20th

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 15 sty 2012, o 20:30

Brytyjski magazyn, więc nic dziwnego :P
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez maymer » 15 sty 2012, o 23:04

Widziałem ostatnio to nowe Twingo ale specjalnie mi się nie podobało to wg. Twingo 3 czy 2 po FL? Zdecydowanie bardziej przykuło moją uwagę "Clio 3 PH 2,5" :D bo widziałem, że w stosunku do PH 2 zmienili kilka rzeczy zdecydowanie na plus...szkoda, że nie pół roku wcześniej ;)
maymer

Pokaż profil

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum Ogólne