Clio - ostatnie pożegnanie

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Clio - ostatnie pożegnanie

Postprzez Termi » 31 maja 2012, o 00:38

Niestety, w naszym kraju prawko może mieć każdy. Ślepy, głuchy, czy co o wiele gorsze - głupi. Idziesz robić prawko, to lekarz i testy wyglądają po prostu śmiesznie. Lekarz bierze 50 zł od osoby i tyle, każdy zdrowy i się nadaje. A żeby być kierowcą, to trzeba mieć oczy dookoła głowy. Powinno się zdawać rozszerzone testy psychotechniczne! Ja u siebie w pracy takich potrzebuję i nie mam problemów z prowadzeniem auta, zarówno 1,2, jak i 1,8 16V. Ale nie każdy się nadaje do jazdy. Ile razy na trasie ktoś na niewidocznych zakrętach ścina te zakręty? Ile się widzi osób, które w mieście - małym autem! - nie potrafią się zmieścić na swoim pasie, gdzie możnaby zmieścić się na tym pasie TIRem??
Niestety, nasz kraj ma z bezpieczeństwem mało co wspólnego. Kasa do urzędu, akcyza paliwa itd.
Termi

Pokaż profil

Postprzez bartekp87 » 31 maja 2012, o 15:12

Lekarz bierze 50 zł od osoby i tyle, każdy zdrowy i się nadaje.

Dokładnie tak! Nawet jeśli sie przyczepi to przepuści zeby było terminowe. Ale to trzeba mieć naprawdę wadę.
Powinni robić te psychotesty co na C robią jak się idzie...

Ostatnio stojąc na przystanku i czekajac na busa :cry: widzialem jak kolo ciagnal browara, dokładnie warke czerwona, w polonezie za kołkiem.. ;/

BTW:
Znalazłem coś takiego w pobliżu mnie:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2386773543

Jak zobaczyłem wykończenie wnętrza to aż się podjarałem, coś pięknego ta klapa na radio i wogole... :D
bartekp87

Pokaż profil

Postprzez Termi » 31 maja 2012, o 23:50

bartekp87 napisał(a):
Lekarz bierze 50 zł od osoby i tyle, każdy zdrowy i się nadaje.

Dokładnie tak! Nawet jeśli sie przyczepi to przepuści zeby było terminowe. Ale to trzeba mieć naprawdę wadę.
Powinni robić te psychotesty co na C robią jak się idzie...

Ostatnio stojąc na przystanku i czekajac na busa :cry: widzialem jak kolo ciagnal browara, dokładnie warke czerwona, w polonezie za kołkiem.. ;/

Piwo to akurat nie problem, chociaż nie jestem zwolennikiem prowadzenia po alkoholu. Z tego co wiem, to w Niemczech lub jednym z bardziej rozwiniętych motoryzacyjnie krajów, dopuszczalna wartość alkoholu we krwi to 0,8 promila.
Większy problem to dla mnie brak wyobraźni na drodze, brawura i głupota...

bartekp87 napisał(a):BTW:
Znalazłem coś takiego w pobliżu mnie:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2386773543

Jak zobaczyłem wykończenie wnętrza to aż się podjarałem, coś pięknego ta klapa na radio i wogole... :D

Fajne, ale remont silnika jak nic. Klapka radia naprawdę fantastyczna :)

RENAULT SPROWADZONE DO POLSKI W 2007r, PRZYJECHAŁO NA KOŁACH OD WTEDY STAŁO NIE ODPALANE. DZIŚ SAMOCHÓD KRĘCI ALE NIE CHCE SIE ODEZWAC, NIE WIEM CO JEST PRZYCZYNĄ. Z RACJI ZE AUTO STAŁO NA PARKINGU NIE STRZEŻONYM ZGINEŁY FELGI ALUMINIOWE I NA DZIEŃ DZISIEJSZY AUTO STOI NA STALÓWKACH

Teraz powiedzenie "auto stoi na stalówkach nabiera nowego znaczenia ;p

Chcesz kupić?

Remont silnika to auto musi mieć koniecznie, znaczy rozebranie, przeczyszczenie, złożenie, przy okazji rozrząd i inne tego typu rzeczy.
Cena 1000 zł to jak za darmo... ale nawet nie widzę rdzy na tylnych nadkolach. Szkoda by było tego auta na części. Jedyne co mu zrobić to silnik.
Ale zastanawiaj się szybko, bo to auto szybko zostanie kupione (jeśli już nie zostało). Właśnie o czymś takim myślałem, gdy proponowałem Ci full wypas clio 1 :) Ale nie sądziłem, że możesz nabyć Baccarę, czyli najbogatszą wersję clio 1 :)
Termi

Pokaż profil

Postprzez Screw » 1 cze 2012, o 11:42

Z silnikiem od RSI (przyjrzyjcie sie) . To nie jest SPI 90 KM tylko 109KM MPI :)

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez rob0007 » 1 cze 2012, o 22:35

Piszecie o naprawie silnika, a moim zdaniem w tak leciwym aucie z automatem raczej będą niespodzianki. A taka naprawa przewyższy wartość samochodu.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Termi » 1 cze 2012, o 23:13

rob0007 napisał(a):Piszecie o naprawie silnika, a moim zdaniem w tak leciwym aucie z automatem raczej będą niespodzianki. A taka naprawa przewyższy wartość samochodu.

Nie gadaj. 1000 zł za całe auto. 2000 max remont silnika z wymianą rozrządu. Kup sobie za 3 tys baccarę w tak zadbanym stanie. Zobacz jaka jest tu blacha.

Oczywiście przed kupnem, trzebaby zobaczyć progi z zewnątrz jak i wewnątrz (odsłonić dywanik i zobaczyć, czy na łączeniu progu z budą nie ma rdzy).

Z resztą kupując za 1000 zł i nawet wsadzając kolejne 4 tys w taka baccarę uwazam że warto. Na miejscu autora tematu nie zastanawiałbym się tyko brał. Tak jak ja zrobiłem w przypadku swojej niebieskiej 16V. Kupiłem tanio, a masa kasy do wsadzenia, ale wcale nie żałuję.
Termi

Pokaż profil

Postprzez rob0007 » 1 cze 2012, o 23:22

No wiem, co do ceny to masz rację. 1000zł to mniej niż kosiarka z napędem. Można zaryzykować, jak będzie kiepsko to można sprzedać na części.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Termi » 1 cze 2012, o 23:38

rob0007 napisał(a):No wiem, co do ceny to masz rację. 1000zł to mniej niż kosiarka z napędem. Można zaryzykować, jak będzie kiepsko to można sprzedać na części.

Dokładnie, chociaż uważam że szkoda na części - przynajmniej z tego co widać w ogłoszeniu.
Termi

Pokaż profil

Postprzez rzeźnik. » 6 cze 2012, o 18:46

chłopie ty sie ciesz że żyjesz bo gdyby twój słupek zrobił to co reszta słupków to byś miał krzyż przy drodze, zero przyszłości i rozpacz rodziny . zdejm ten zderzak bo ci na głowe spadnie i dopiero będzie :lol: a nie mi tu płakać nad starym clio . clio może i szkoda ale tylko szkoda
kim do ch.. jest królik ?

Średnio Zaawansowany
Zlotowicz
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez joogurt » 20 lip 2012, o 19:54

Nie proponujcie mu kupna czegoś czego facet nie chce . Nie dziwie sie patrząc na fotki z wypadku ten kapsel złożył sie jak karton po butach cieszyć się ze zupy nie jesz przez rurkę . W większym cięższym aucie wyglądał byś po czymś takim dużo lepiej . Nie ma co tu płakać i nie ma co tu kupywac drugiego takiego samego padła życie jest po to żeby były w nim zmiany
joogurt

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne