Witam szanownych panów oraz panie
Czytam to forum i testy dostępne w sieci dotyczące nowego clio z silniczkime tce 90 i tak naprawdę nie znalazłem konkretnych użytecznych informacji, ktore pomoglyby zdecydować sie potencjalnym kupcom samochodu z segmentu B, właśnie na Clio. Stoję przed zakupem tego samochodu i mam wiele wątpliwości, czy aby nie pochopnie decyduje sie na ten konkretny motor tce 90. Moje obawy budzi fakt, iz motor ten jest nowoscia w gamie silnikow renault. Chciałbym usłyszeć kilka opini na jego temat, najlepiej pochlebnych, ponieważ w wyglądzie samochodu już sie zakochalem

chodzi mi tutaj o to jak sprawuje sie ta jednostka w praktyce, czy słychać już było o jakiś awariach, typowych mankamentach lub po prostu powiedzcie szczerze (użytkownicy tce 90) czy jesteście zadowoleni z zakupu oraz jazdy tym pięknym samochodem

dodam tylko, ze jeździłem już Clio z silnikiem 1,2 75 km, chevroletem 1,2 86 km oraz ostatnio Clio tce 90 i powiem jedynie tyle ze tylko tym jedynym razem wysiadlem z samochodu z uśmiechem na twarzy