Ogrzewanie tylnej szyby i lusterek

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Ogrzewanie tylnej szyby i lusterek

Postprzez piotrk010 » 25 mar 2014, o 21:42

Witam Serdecznie.
Mam mały problem. Na panelu gdzie mam przycisk do blokady drzwi, awaryjny i przycisk do podgrzewania tylnej szyby, moje pytanie czy ten przycisk jest podświetlany ? pytam się gdyż on u mnie nie świeci I jak wyciągnąć ten panel by dostać się do kostki aby tam sprawdzić wtyki. ?

PS mam Clio 2 faza 2

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez feed09 » 25 mar 2014, o 22:18

piotrk010 napisał(a):przycisk jest podświetlany ?

Jest podświetlany, ale jak sie tam dostać to nie wiem. Napewno najpierw. musisz wyciągnąć radio.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez piotrk010 » 25 mar 2014, o 23:19

Chcę sprawdzić czy wtyki nie są poluzowane, auto mam nie cały tydzień a chcę zrobić w miarę wszystko :)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez piotrk010 » 26 mar 2014, o 19:19

Już mi działa, podczas wyciągania radia ruszyłem kabelek od przycisku ogrzewania i wypadła mi wtyczka, :D wsadziłem ją z powrotem i ogrzewanie szyby i lusterek działa :D

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez diablo2204 » 2 sty 2015, o 21:26

Witam
Podepne sie pod temat poniewaz u mnie tez nie dziala podgrzewanie tylnej szyby jak i lusterek (brak napiecia)
Po wcisnieciu przycisku na liczniku pokazuje sie kontrolka tylnej szyby, slychac "pykniecie" przekaznika ale nie ma napiecia ani na tylnej szybie ani na lusterkach.
Sprawdzilem bezpiecznik i jest dobry, napiecie do niego dochodzi.
Gdzie mozna szukac przyczyny? Rozumiem ze w Clio 2 Phase 2 przekaznik podgrzewania jest umiejscowiony w BSI.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez FRESH » 24 sty 2015, o 11:37

witam
ja natomiast mam problem z jednym (lewym lusterkiem). podczas włączenia ogrzewania działa tylko prawe lusterko i tylna szyba. co muszę sprawdzić aby działało wszystko ???

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Paweł83 » 24 sty 2015, o 11:49

Sprawdź zasilanie na kostce przy lusterku. Jeśli jest to masz uszkodzoną matę.

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez FRESH » 27 sty 2015, o 22:19

ta kostka o której piszesz znajduje się wewnątrz lusterka (obudowy)? muszę zdemontować/wyjąć lustro, wyjąć wkład?

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez cinek9266 » 30 sty 2015, o 10:01

FRESH napisał(a):ta kostka o której piszesz znajduje się wewnątrz lusterka (obudowy)? muszę zdemontować/wyjąć lustro, wyjąć wkład?

Mozesz wyjąć wkład, włączasz ogrzewanie tylniej szyby, miernik do reki i sprawdzasz czy jest napicie jak jest 12V a wkład po chwili grzania jest zimny to masz do wymiany mate grzewcza.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez cinek9266 » 30 sty 2015, o 11:00

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez FRESH » 30 sty 2015, o 13:57

dziękuję za podpowiedzi:)
teraz tylko kwestia wyjęcia wkładu - jak to zrobić najlepiej aby niczego nie połamać zwłaszcza teraz kiedy temp w okolicy 0 st C

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne