Renault Clio Grandtour -zakup nowego samochodu rocznik 2014

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Renault Clio Grandtour -zakup nowego samochodu rocznik 2

Postprzez sudi » 18 lip 2014, o 13:31

rafma1, auto już może stać na parkingu importera .... a może jeszcze czekają na papiery celne
Live is too short to be boring
Renault Clio :)
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Lider Regionalny
Zlotowicz

Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez aryst » 20 lip 2014, o 10:18

tez noszę się z zamiarem kupna grandtoura 1.2 75 lub 90tce na jakie rabaty można liczyc? jakie wam udało się wynegocjowac?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez rafma1 » 20 lip 2014, o 18:29

Rabaty przy zakupie wywalczone : czujnik parkowania , dywaniki , podłokietnik , blokada niedźwiedź lock.
Zakupiłem Grandtoura Tce 90 benzyna. Promocje od wartości samochodu płacisz 3 raty po 30 % corocznie a 10 % pokrywa Reno. Moja porada pojeździj po kilku salonach Reno abyś się wpierw dowiedział termin dostawy samochodu .Chyba że kupisz to co jest na salonie oferowane w sprzedaży.Ja zamówiłem w połowie m-c kwietnia odbieram na początku tygodnia sierpnia 14.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez rafma1 » 4 sie 2014, o 20:20

W końcu dziś odebrałem z salonu nowe autko. Czekałem prawie 4 m-ce.
Ogólnie wszystko jest super ale rozczarowałem się co do samej obsługi pod kątem Klienta.
Zbyt długi czas oczekiwania i ogólny burdel z papierami .Każdy Kierownik ma tyle na głowie że nie pamięta na co się umawiał z Klientem , co Klient sobie życzył , co ma być załatwione w dniu odbioru samochodu itp.Ale to tak na samym końcu .Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez nedved » 13 sie 2014, o 21:54

rafma1 napisał(a):W końcu dziś odebrałem z salonu nowe autko. Czekałem prawie 4 m-ce.
Ogólnie wszystko jest super ale rozczarowałem się co do samej obsługi pod kątem Klienta.
Zbyt długi czas oczekiwania i ogólny burdel z papierami .Każdy Kierownik ma tyle na głowie że nie pamięta na co się umawiał z Klientem , co Klient sobie życzył , co ma być załatwione w dniu odbioru samochodu itp.Ale to tak na samym końcu .Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Miałem podobnie, ale nie z winy pracowników salonu, tylko przez importera, czyli Reanult Polska. Ponad tydzień czekałem na papiery o homologacji itp. z Warszawy.
Gdy już je wysłali, okazało się że kurier był źle zlecony i dotarły do Łodzi (do innego klienta). Dopiero ten wysłał je do mnie,

Sprzedawca czuł się na tyle zażenowany całą sytuacją, że zaproponował tańszy przegląd za rok. Nie chciałem polegać na obietnicach, więc zaproponował belki dachowe na relingi (koszt 572 zł w akcesoriach). Przystałem na to i po czasie jestem zadowolony, że tak wyszło - jestem bogatszy o te belki ;)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez rafma1 » 14 sie 2014, o 14:54

No to Super .Mi powiedział Kierownik salonu że po zakupie samochodu dzwonią wyrywkowo do Klienta i pytają się ankieterzy o zadowolenie z obsługi .
Szczerze jestem średnio zadowolony nawet rozczarowany za cało kształt z obsługi dotyczącej papierologii,10 razy chcą skany tych samych dokumentów , umawiają się na termin odbioru auta na co 1 dzień przed odbiorem nie mają czasu serwisanci na montaż blokad itp bo mają terminy zajęte itp Burdel do m2 :)
Już nie mówiąc że Kierownicy danego salonu którzy siedzą wiza wi siebie nie umieją sobie przekazać papierów Klienta i proszą wysyłać skany raz do 1 raz do 2.
Dla mnie obsługa to jakaś kompromitacja ! Samochód super ale obsługa wymaga poprawy .Gdybym wiedział jaka będzie obsługa przez 4 m-ce przy oczekiwaniu na samochód szczerze zastanawiam się bardzo gdyż prawdopodobnie wybrałbym innego Dealera.Ale przynajmniej mam nowe doświadczenia może przy zakupie kiedyś nowego samochodu to doświadczenie wykorzystam :)

Początkujący

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne