[Clio 1 faza 3] Belka RSi Baccara 97r

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy
Przesunięty przez: Farquad

Belka RSi Baccara 97r

Postprzez st4ch00 » 26 sty 2015, o 14:45

Uwaga :!: wiem, że nie ten dział ale... znalazłem na popularnym serwisie aukcyjnym belkę z RSi czy baccary z 97r generalnie nic o niej nie wiem ale jest to dość spory rarytas i cena naprawdę nie jest zła. Nie jestem żadnym znajomym gościa itp nawet tm nie dzwoniłem...

http://allegro.pl/belka-tyl-renault-clio-i-1-8-8v-fl-i5011470858.html

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Audio_89 » 26 sty 2015, o 18:44

do zwykłego clio pasuje?
vel. audiofilik22

Klubowicz
Lider Regionalny
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez st4ch00 » 26 sty 2015, o 19:39

Tak, oczywiście. Właśnie taką mam ja ale tam już są 4 drążki co oznacza znacznie większą wytrzymałość no i są tarczowe hamulce. Z których de facto można zrezygnować bo mają słaby ręczny. Nie mniej jednak ja swoje hamulcowe rozebralem do zera i działają jak trzeba:) z tego co wiem to zdjeli z tego akurat zaciski które potrzebujesz wtedy. Ale mówię można zdjąć twoje bebny i na nią też założyc...

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez rogo » 26 sty 2015, o 19:41

czy to jest taka sama belka jak w 1,8 16V ?

Początkujący
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez st4ch00 » 26 sty 2015, o 19:54

Nie, belka jest tej samej szerokości co zwykła od 1.2 czy 1.4 ale ma 4 drążki czyli jest mocniejsza i nigdy nie zaskrzypi. A hamulce ma już takie jak 1.8 16v williams czy też citroen Saxo peugeot 106 a i nawet 206 cabrio...

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Wojtek w » 26 sty 2015, o 23:43

st4ch00 napisał(a): Z których de facto można zrezygnować bo mają słaby ręczny

Nie zgodzę się z Tobą .Mam takie same zaciski w Megane Coupe i na zaciągniętym ręcznym nie ruszę ,mimo że jest 150 KM.Podczas przeglądu,na rolkach auto wyjeżdża z rolek po zaciągnięciu ręcznego. Może tak jest jak nie chodzą dźwigienki od ręcznego.
Clio III RS 2.0 16V 197KM
Twingo II RS 1.6 16V 133KM

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez st4ch00 » 26 sty 2015, o 23:52

Wojtek w, sam zregenerowałem swoje zaciski sam. Wszystko nowe łącznie z tymi podkladkami. W Megi może wynika to z innego przełożenia dźwignią w kabinie w stosunku dzwigienki na zacisku. U mnie ręczny jest, owszem trzyma ale z wyjechaniem z rolek to ciężko. W focusie mk1 bez regeneracji hamowalo lepiej...

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Wojtek w » 27 sty 2015, o 00:14

Ta belka całkiem ładnie wygląda ,wiem że są dość poszukiwane i wymieniane zamiast zwykłych ze względu na lepsze hamowanie i twardość tyłu. Ja wolał bym tarczowe hamulce niż bębny.
Clio III RS 2.0 16V 197KM
Twingo II RS 1.6 16V 133KM

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Farquad » 27 sty 2015, o 16:46

Niczego nie sprzedajesz. Przenoszę do ogólnych.
Obrazek
Moderator

Moderator
Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne