Kupić czy nie kupić

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Kupić czy nie kupić

Postprzez krzysieking » 22 lut 2015, o 11:52

Witam, mam taki oto dylemat i chciałem zapytac doświadczonych kolegów posiadaczy marki Renault i modeli Clio czy warto kupić od kolegi Clio II 2002r 1.6 16V 107KM wersja Dynamique wersja 3D , autko z Włoch tam jeden właściciel od 2008 roku jeden właściciel w PL mój kolega w autku wszystko porobione jak trzeba od spodu tez wszystko w porządku, silnik suchy, mankamenty bo byłoby za pieknie, we Włoszech był lekko puknięty prawy tył i leciutko lewe drzwi przednie i minimalnie połamana jest listwa ozdobna ( czy taka idzie dokupić?) w czasie jazdy trzęsie sie podsufitka na nierównościach i w/g mnie lewarek ma troche luzu np. wolne obroty albo puszczanie z wyższych i tak widac jak sie dość mocno rusza.Zauważylismy też że z akumulatora chyba troche kwasu się wydostało, ale dlaczego? i podstawa pod akumulator jest do oczyszczenia i pomalowania oraz chyba troche przez to podrdzewiała sie pod akumulatorem nie wiem czy to podłużniaca czy sanki silnika i to idealnie pod tym miejscem gdzie wydostało sie troche elektrolitu, tak więc to tez do zrobienia od razu, mam nadzieje że nie zrzarło tego całkiem, olej, filtry, rozrząd bo kolega przejechał 50 tyś tu w kraju obecnie ma ponad 150 tys przebiegu. Czy te autka sa warte zakupu, jak silnik, częśći i spalanie PB?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez FRESH » 22 lut 2015, o 14:33

Powiem tak spalanie na krótkich odcinkach/miasto to ponad 10 l/100, poza miastem poniżej 8l/100km. Duża frajda z jazdy - lekkie auto i zapas mocy :)
Części jak dla mnie są tanie.W końcu to stare auto.
Auto mam od niedawna wiec za dużo Ci nie powiem.
Zapoznaj się z częstymi problemami dotyczącymi tego auta i sam podejmij decyzje...
- sprawdź czy oba kluczyki odpalają bez problemu - viewtopic.php?f=13&t=2078
- sprawdź kostki pod fotelami - viewtopic.php?t=996
Generalnie przeczytaj wszystko na tips.php i dopiero kupuj:)

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez krzysieking » 22 lut 2015, o 23:12

No to muszę powiedzieć że spalanie jak na takie małe autko jest dosyć , liczyłem na ciut mniejsze no ale...

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez FRESH » 23 lut 2015, o 13:36

Wiesz - tak jeżdżę ja:) może będziesz miał mniejsze:) czego ci życzę.
Książkowo wg fabryki w mieście na pewno jest powyżej 9l/100 w mieście.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez brejq » 23 lut 2015, o 15:50

szwagierka ma 8,4 a marc to w ogóle kosmicznie niskie wartości osiąga. Imo jest to najfajniejszy silnik do clio 2.
Było: Łada Oka 0.7l; Clio 2 ph1 1.2 8v; Megane Coupe 2.0 8v
Jest: Clio 2 ph1 2.0 16v | Clio 2 ph1 1.4 8v

Obrazek
Kondory nie lubią gazowanego

Zlotowicz
Zasłużony
Klubowicz
Lider
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne