przez krzysieking » 22 lut 2015, o 11:52
Witam, mam taki oto dylemat i chciałem zapytac doświadczonych kolegów posiadaczy marki Renault i modeli Clio czy warto kupić od kolegi Clio II 2002r 1.6 16V 107KM wersja Dynamique wersja 3D , autko z Włoch tam jeden właściciel od 2008 roku jeden właściciel w PL mój kolega w autku wszystko porobione jak trzeba od spodu tez wszystko w porządku, silnik suchy, mankamenty bo byłoby za pieknie, we Włoszech był lekko puknięty prawy tył i leciutko lewe drzwi przednie i minimalnie połamana jest listwa ozdobna ( czy taka idzie dokupić?) w czasie jazdy trzęsie sie podsufitka na nierównościach i w/g mnie lewarek ma troche luzu np. wolne obroty albo puszczanie z wyższych i tak widac jak sie dość mocno rusza.Zauważylismy też że z akumulatora chyba troche kwasu się wydostało, ale dlaczego? i podstawa pod akumulator jest do oczyszczenia i pomalowania oraz chyba troche przez to podrdzewiała sie pod akumulatorem nie wiem czy to podłużniaca czy sanki silnika i to idealnie pod tym miejscem gdzie wydostało sie troche elektrolitu, tak więc to tez do zrobienia od razu, mam nadzieje że nie zrzarło tego całkiem, olej, filtry, rozrząd bo kolega przejechał 50 tyś tu w kraju obecnie ma ponad 150 tys przebiegu. Czy te autka sa warte zakupu, jak silnik, częśći i spalanie PB?