Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

prescot napisał(a):Ja wybrałem 1.2 tylko i wyłącznie ze względu na dużo informacji w kwestii awaryjności technologii TCE.

mayn napisał(a):prescot napisał(a):Ja wybrałem 1.2 tylko i wyłącznie ze względu na dużo informacji w kwestii awaryjności technologii TCE.
Awaryjność TCE ? Nie pomyliłeś z TSI VW ?

Klubowicz | ||

michi napisał(a):
Staram się chłodzić turbinę, bo tak mi znajomy poradził, ale czasami zapominam odczekać.

Belfer napisał(a):michi napisał(a):
Staram się chłodzić turbinę, bo tak mi znajomy poradził, ale czasami zapominam odczekać.
To nie o chłodzenie chodzi. Turbina musi zmniejszyć obroty aby jak najkrócej pracowała po wyłączeniu silnika czyli prawie bez smarowania.

miskov napisał(a):Belfer napisał(a):michi napisał(a):
To nie o chłodzenie chodzi. Turbina musi zmniejszyć obroty aby jak najkrócej pracowała po wyłączeniu silnika czyli prawie bez smarowania.
Chlodzenie tez jest tu wazne, gdyz jak juz zatrzymamy turbinę, ktora jest gorąca to ustaje obieg oleju który odbiera cieplo i wówczas wręcz się on smaży. Potrafi sie stworzyc nagar, łożyska zapiec i turbine szlag trafic

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość