Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

mayn napisał(a):Funmark napisał(a):1.2 +Lpg , ma jeszcze jedną zaletę, Chip Tuning + Eco jest gratis.
Ogarnij się.... Co Ci da chip tuning w wolnossącym 1.2 16V z LPG ? Przesiadłeś się z Cinquecento 700 na 1.2 16V że czujesz taki potencjał mocy ? Dostaniesz raptem 10 czy 15 Nm więcej po chipie, przyjdzie Ci wyprzedzić coś na trasie prostej (pod górkę nie próbuj), nie obędzie się bez redukcji biegu, spore hałasu i stresu. Silniki wolnossące znikają z oferty każdego producenta. Chcesz w miarę ciche i dynamiczne Clio IV ? Bierz 0.9 TCe ewentualnie 1.2 TCe. Chcesz ciche Megane III ? Bierz 1.2 TCe ewentualnie 2.0 TCe. Jak najdalej od 1.6 16V który zniknął z produkcji i ma nie najlepszą reputację odnośnie komfortu jazdy zresztą jak 1.2 16V.

cetnar napisał(a):W wersji 0.9 tce to nie jest zalecane. Poza tym spalanie będzie różne może o ok. 1.5 litra/100 km w mieście (wg. mnie niewielka różnica).

Bartek.Migas napisał(a):Z moich uwag i pobożnych życzeń to myślę że najwiekszy problem to czwarty i piąty bieg. Myślę, że czwarty powinien być trochę dłuższy, a piąty powinien mieć większe przełożenie, tak aby przy 3tyś obrotów mieć te 120km/h
czarnybrat napisał(a):Bartek.Migas a zagazować możesz też w serwisie ale podobno 5000 zł przy zakupie mogłem zapłacić 2500zł i nie wiem czy żałować czy nie..
wojtuq napisał(a):Piszcie swoje oponie na tematy tych dwóch silników by móc pomóc podjąć słuszny wybór.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość