Czy opłaca się w niego inwestować ?

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Czy opłaca się w niego inwestować ?

Postprzez Drut12 » 14 kwi 2016, o 20:28

Potwierdzam to co pisze student. Miałem praktyki na kasacji pojazdów, i gdy rozbijałem progi w megance to pianka była tak nasiąknięta wodą że rozpływała się. Tak jak w każdym pojeździe który miał dziury w progach i piankę, zaczęło brać wewnętrzny próg i podłogę.
Pianka to największe druciarstwo, już lepiej to ulepić z włókna szklanego. W progu jest pusto i tak ma zostać. A tak na poważnie, na serio tak trudno kupić reperaturkę progu i z jakimś zdzisiem wspawać to, machnąć minią i szprajem? Koszty zawsze są, ale może się to zwrócić bo zamiast złomować można sprzedać.
C1 ph2 95' 2.0 8v F3R
C2 ph1 00' 1.2 8v D7F + LPG
M2 08 GT 1.9 8V F9Q

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Falkorn1980 » 15 kwi 2016, o 10:38

W sumie to macie racje Panowie
mi powiedział znajomy blacharz że jak bym chciał progi wymienić to 250-300 zł robocizna (od strony) + próg 120 zł
Dlatego również że mi się poci przy uszczelce pod głowicą silnik to na razie zrezygnowałem z naprawy progów a tylko dziury mi czymś zakleił
aby jakoś to wyglądało z zewnątrz i pomalował bitgumem.
Nie wiem na jak długo to wystarczy , pewnie na krótko czyli tylko na okres letni, ale na razie próbuję coś robić tylko we własnym zakresie, bo jak mi całkowice uszczelka "UPG" strzeli to będę musiał wydać kasę na jej naprawę niż na blacharkę.
I tak to wygląda - różowo nie jest ale mogło by być bardziej kolorowo :-)
to clio co mam to było kupione w polskim salonie jestem jego drugim wł.,bez wypadkowe, owszem nie było garażowane ale jak miało 12 lat to była tylko minimalna ilość rdzy przy baku, a teraz jak ma 18 lat i jest pełnoletni ;-) to rdzewiej na amen, nawet niektóre cliówki z 99 roku nie mają progów pognitych jak te z 98.
Gdyby nie ta rdza to auto godne polecenia.
Falkorn1980

Pokaż profil

Postprzez serwacy82 » 3 maja 2016, o 16:53

Przeliczając to wszystko do zrobienia bez znajomego blacharza lakiernika koszty przekroczą wartość auta.
Ja mam z 1998r i tak tragicznie nie wygląda. Zależy od tego gdzie jest garażowany. Co do kosztów to ja z kolegą, czyli malowanie spawanie plus koszt części robiliśmy taką i wyszło 2500zł a clio było z 2000r. Ja sprzedałbym je chyba że masz sentyment do clio. Za pieniądze ze sprzedarzy plus te co masz wydać na remonty kupisz młodsze nawet z 2002r
Clio II D7F 1998r
Clio III Grandtour 1,2 TCE

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez nxZy » 7 maja 2016, o 16:48

Cześć
Ja robiłem progi w swoim Clio II 1.4 8v 1998 (początki produkcji) obydwa progi + prawy tylny błotnik (wlew paliwa) + lekka łatka z lewej strony + konserwacja podwozia koszt około 2000zł + progi z allegro 2x135zł + błotnik 2x100zł. Powiem tak jeśli masz sentyment i Ci szkoda zrób go na cacy a zostanie z Tobą do końca ja tak ze swoim zrobiłem, ale szczerze? drugi raz bym już tego nie zrobił tylko szukał bez rdzy bo z cholerstwem nie wygrasz 8-) :crazy: :mrgreen: Wybór należy do Ciebie

Obrazek

Obrazek
Moje Renault Clio II 1.4 RT 8v 98' https://www.facebook.com/clio1998/

Link do mojego wątku Granatowy Clio http://klubclio.pl/viewtopic.php?f=32&t=35825

Mazda 3 BK 2.0 LF 2004 150KM

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 7 maja 2016, o 19:53

nxZy napisał(a):Ja robiłem progi

Kiedy, rok czy pięć lat temu? Zwykle blacharka robiona migomatem i CO2 wytrzymuje z 2-3lata a potem to samo.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez grzesiekd » 6 wrz 2016, o 21:35

Ja bym odpuścił.

Początkujący

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne