Kod Radia nie działa

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Kod Radia nie działa

Postprzez fishraz » 10 sie 2016, o 07:48

Witam, rozładował mi sie akumulator i wyskoczył do wprowadzenia kod do radia. Znalazłem kod do odblokowania J749 i jest 6522 po zdekodowaniu. Wprowadzam go i zatwierdzam przytrzymując 6 no i lipa-wyskakuje ERROR. Ma ktoś jakiś pomysł????

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez sudi » 10 sie 2016, o 14:30

Wygeneruj prawidłowy kod, skąd pewność, że ten co masz jest właściwy?
Live is too short to be boring
Renault Clio :)
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Lider Regionalny
Zlotowicz

Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez fishraz » 11 sie 2016, o 06:55

Generowałem w różnych programach i cały czas ten sam 6522... wczoraj po wciśnięciu konfiguracji 5 i 2 plus włączanie radia załączyło się ale pika przez 2min i dalej prosi o kod....zastanawiam sie czy czasem radio nie jest rozkodowane???? Poniżej zdjęcie naklejki radia:

https://zapodaj.net/5fa2370d46ed2.jpg.html

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 12 sie 2016, o 09:50

sudi napisał(a):Wygeneruj prawidłowy kod, skąd pewność, że ten co masz jest właściwy?

Pokazałem znajomemu (który zna się na tych sprawach) tą fotkę :arrow: https://zapodaj.net/5fa2370d46ed2.jpg.html . Sprawdził i potwierdził, że ten kod 6522 jest na 100% prawidłowy. Więc dziwna sprawa z tym radiem (może popełniasz jakiś błąd przy wprowadzaniu tego kodu do radia?).
> http://imgur.com/a/o4CCL

P.S. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zbyt wiele prób wpisania kodu doprowadziło do zablokowania radia. Spróbowałbym je zostawić i wpisać kod po dwóch trzech dniach.
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez fishraz » 17 sie 2016, o 10:18

Po wprowadzeniu kodu do radia zatwierdzam przytrzymując "6". Wpisałem go po 3 dniach i nadal wyskakuje ERROR. Czy sa może jakieś inne sposoby na odblokowanie radia??? Jaki komunikat powinien wyskoczyc po kombinacji klawiszy : przytrzymać "1" oraz "6" po czym wcisnąć włączenie radia???

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez FRESH » 17 sie 2016, o 10:41

Użyj MANETKI do sterowania radiem jako zatwierdzenie kodu. Dolny przycisk.
Na wyświetlaczu widzisz wprowadzany kod?

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez fishraz » 17 sie 2016, o 14:25

Zobacze czy dolnym przyciskiem manetki da rade zatwierdzic i dam znac wtedy co i jak. Bo na wyswietaczu kod prawidłowy wyświetla.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez fishraz » 17 sie 2016, o 19:22

Niestety z manetki tez nie dało rady...

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez FRESH » 17 sie 2016, o 20:46

Przytrzymywakes dłużej? Do pikniecia?

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez fishraz » 17 sie 2016, o 21:32

Tak

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez FRESH » 19 sie 2016, o 05:05

No to nie mam pomyslu:(

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Farquad » 19 sie 2016, o 11:33

Jeśli wprowadzony kod jest błędny, odbiornik sygnalizuje to odpowiednim dźwiękiem i wyświetleniem komunikatu "CODE".

Więc kod jest prawidłowy.
Obrazek
Moderator

Moderator
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez fishraz » 19 sie 2016, o 14:12

U mnie jest piknięcie i wyskakuje komunikat ERROR, nawet jeśli wprowadzę inny kod to tak samo się dzieje...zna ktoś może skróty klawiszowe do radia co one oznaczają ??? radio ogólnie po resecie się załącza i działa tylko jest przez 2 min pikanie i znów prosi o kod...

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Farquad » 19 sie 2016, o 14:14

Obrazek
Moderator

Moderator
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez fishraz » 19 sie 2016, o 14:26

U mnie CODE sie nie pojawia tylko sa 0000...postaram sie wprowadzic kod po ok 1h od włączenia zapłonu albo odepnę klemy jeszcze raz...

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne