Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

vel Lukaszes84 | ||

wojtuq napisał(a):Nikt na nie nie narzeka bo pytałem się paru osób, które mają te auta z tymi silnikami. Tak samo mam znajomego w serwisie renault i nie mieli jakiś reklamacji czy problemów z tymi silnikami. Jeszcze zastanawiam czy talismana wybrać tego dci 160 z manualną czy z automatyczną skrzynią biegów.
vel Lukaszes84 | ||

Cukier84 napisał(a):Podobno Renault od przyszłego roku rezygnuje z produkcji diesla, unia narzuca swoje dyrektywy dotyczące ochrony środowiska co wymaga coraz wiekszych zmian w silniku.

wojtuq napisał(a): jak by ktoś miał takie polskie forum było by miło jak by podał linka.
wojtuq napisał(a): Ogólnie to stoję przed wyborem kupna nowego rodzinnego auta i mam dymelat które wybrać Talismana grandtour intense dci 160 z maulualna skrzynią biegów czy espace intense dci 160 edc.

mayn napisał(a):Cukier84 napisał(a):Podobno Renault od przyszłego roku rezygnuje z produkcji diesla, unia narzuca swoje dyrektywy dotyczące ochrony środowiska co wymaga coraz wiekszych zmian w silniku.
Bzdury. Silnik 1.6 dCi jak pisałem spełnia normę Euro 6 bez dodatku AdBlue. Gorzej teraz będzie z silnikami benzynowymi. Od przyszłego roku VW będzie montował do silników benzynowych filtr cząsteczek stałych pod nazwą GPF...
vel Lukaszes84 | ||

Klubowicz | ||

wojtuq napisał(a):czy espace intense dci 160 edc.

wojtuq napisał(a):czy espace intense dci 160 edc.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości