Przegląd przy 120 tys. km Clio iv 0.9Tce

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Przegląd przy 120 tys. km Clio iv 0.9Tce

Postprzez wojtuq » 29 sty 2017, o 00:04

Czy ktoś z was ma już za sobą przegląd przy 120 tys. w swoich clio iv 0.9Tce. Jak tak to co jest wymieniane podczaś tego przeglądu, i co najlepiej jeszcze wymienić. Co ile trzeba wymieniać pasek klinowy w silniku 0.9tce i co oprócz paska oraz kiedycji uszczelke pod głowicą i co wraz z nią?
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez mayn » 29 sty 2017, o 17:58

Masz książkę serwisową, tam wszystko jest opisane co należy przy jakim przebiegu zrobić.

wojtuq napisał(a): kiedycji uszczelke pod głowicą i co wraz z nią?

W jakim celu chcesz uszczelkę pod głowicą zmieniać skoro jest szczelna ?

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 29 sty 2017, o 20:53

Gdzieś posiłem rozpiske tych przeglądów a kto wie co jeszcze oni robią oprócz tego co jest tam napisane. Właśnie wydaje mi się ze nie jest szczelna bo ciągle ubywa mi płynu chłodniczego a raz już jedną część była wymieniana bo myśleli ze to przez nią ubywa ale to nic nie pomogło. Chyba że może być to winą nie szczelnego przewodu klimatyzacji?
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez mayn » 29 sty 2017, o 21:16

wojtuq napisał(a): Chyba że może być to winą nie szczelnego przewodu klimatyzacji?

Co ma układ klimatyzacji do układu chłodzenia ? Zupełnie nic...

Ile Ci ubywa płynu ? W zbiorniczku wyrównawczym są jakieś zmiany typowe dla uszkodzonej uszczelki ? Może sprawdź okolice pompy wody czy nie ma drobnych wycieków, oraz dobrze wzrokowo sprawdź chłodnicę (łączenie z plastikiem).

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 30 sty 2017, o 05:47

Na nie których rzeczach człowiek się nie zna, a kto pyta nie błądzi. To jest właśnie dziwne bo jak jest ten płyn do pełna wlany a po jakimś czasie nagle znika aż do min. albo i mniej niż min. Nie nie ma żadnych zmian w zbiorniku wyrównawczym, jest on czysty a na ciepłym silinku nie ma bombełków. Raz już wymieniali jakiś plastik przy silniku bo bym nie szczelny i dostał odkształceń i przez niego ubywało płynu ale sprawdzałem i jest sucho. Jutro sprawdzę pompę i chłodnice o ile coś będę wstanie zobaczyć
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne