A czemu ma nie dać rady? Motor jest jaki jest. Ford 1,0 ECO Boost przebieg 180.000,00km
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-focu ... yUmb9.htmlWięc czemu ma Clio tego nie zrobić. Zależy jak będziesz dbał o auto.
Sam jeżdżę Passatem B7 i wiem jakie głupoty serwis pisze. Wymiana pierwsza rozrządu przy przebiegu
200.000km a ja wymieniłem przy 120.000 i dobrze bo łożyska napinaczy się rozsypały w rękach.
Trzeba myśleć nad tym co się robi. Jak będziesz takie Clio piłować i jeszcze mu wirusa wkleisz. To ile ono pojeździ. Całe wielkie nic.
Przypomnij sobie ile miały Diesle bez turbo po 75kM a dziś mają po 175kM lub więcej. Wcale mniejszych przebiegów nie robią.
200.000km przebieg po mieście zrobić to jest jakieś 10 lat jeżdżenia autem. Czytaj min 2 albo nawet 3 właścicieli.
PS:
Co do opon na pewno na pierwszy montaż są bardzo głośne i tu nie ma co dyskutować. Mogły by być lepsze, ale czego się spodziewać po aucie typowo miejskim.
Auto w swojej klasie uważam za najlepszy kompromis. Jedyny konkurent to Skoda Rapid (Wymiary Octavi I) duży bagażnik sporo miejsca w środku, cena również porównywlana.