Zakup nowego Clio.

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Zakup nowego Clio.

Postprzez ReVo1996 » 22 sie 2017, o 11:52

Witam forumowiczów,
znalazłem kilka Renówek którymi jestem zainteresowany, ale chciałbym, żebyście na nie rzucili okiem, bo dla mnie wydają się za tanie.
- https://www.otomoto.pl/oferta/renault-t ... xtor=SEC-8
- https://www.olx.pl/oferta/renault-clio- ... 0c10f27983
https://www.otomoto.pl/oferta/renault-c ... xtor=SEC-8
Z wymagań jakie nowe Clio musi spełnić to 5 drzwi i B ew. B+G.
Co możecie powiedzieć o tych ogłoszeniach?Gruzy, czy coś wartego oglądnięcia?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez marekwodniak » 22 sie 2017, o 12:09

Zastanów się nad pierwszy autem miałem podobne ale w dieslu potem żałowałem bo chwalą 1.4 .Miałem rocznik 2002 podwójny ocynk auto po 15 latach jak nowe .Aut z zachodu od handlarzy nie kupuje się .
Ostatnio edytowano 22 sie 2017, o 12:13 przez marekwodniak, łącznie edytowano 1 raz

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez ReVo1996 » 22 sie 2017, o 12:11

Właśnie ta Thalia mi się również podoba, ale stoi już kawałek czasu + handlarz :/

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez marekwodniak » 22 sie 2017, o 12:18

Mieszkasz blisko mam clipa ale wyjezdzam na wczasy bo bym podjechał .Sprawdz wszystkie szyby czy działają przyciski i podnośniki szyb .Czy nic nie stuka w zawieszeniu..Przy tym przebiegu jeszcze nic nie powinno się dziać .Proste auto proste zawieszenie .Czesci dość w sklepach .Jeżeli nie było rozbite bo stłuczka to nic bierz kogoś do pomocy do kupna .Jeszcze jutro mogę ci pomóc w kupnie dasz na paliwo i podjadę mieszkam koło Oświęcimia .Miałem diesla 7 lat .

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez marekwodniak » 22 sie 2017, o 12:21

Sprawdz czy ma kluczyki czy działają wszystkie zamki .i Bagażnik też.Czy ma 2 kluczyki i czy pasują.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Cukier84 » 22 sie 2017, o 12:26

to drugie mogę zerknąć znam właściciela komisu (z widzenia) ale dopiero we wtorek bo jestem na wczasach.
Komis znajduje się nie daleko moich rodziców a ja pracuje w mysłowicach więc to żaden problem.
btw. kilka znajomych kupowało auto u tego gościa i są zadowoleni.
vel Lukaszes84

Klubowicz
Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 22 sie 2017, o 14:13

marekwodniak napisał(a):Aut z zachodu od handlarzy nie kupuje się .

Niby dlaczego? Wszystkie które kupiłem (dla siebie i nie tylko) były od handlarzy i jakoś nie narzekam.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez marekwodniak » 22 sie 2017, o 14:49

To dobrze trafiłeś kolega kupił od handlarza sprowadzone i okazało się złomem u nas polepionym .Zresztą takie auta kupują Handlarze lepią na częsciach ze szrotów a potem płacz .Ale nie ma reguły ja mam zasadę auto krajowe pierwszy właściciel .Zresztą 80 procent aut z zachodu to ulepy chyba że sam tam kupisz .Pracowałem z kolegą co dorabiał w warsztacie i pokazywał zdjęcia przed remontem i po szok .Gosć zwoził tylko rozbitki .Ale te czasy pomału się kończą.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Cukier84 » 29 sie 2017, o 08:09

Oglądałem to clio z drugiego ogłoszenia i coś mi ten przebieg nie pasuje 105 tysi a kiera i gałka zmiany biegów chyba za bardzo wytarte jak na moje oko.
Poza tym grill jest do wymiany bo jest pęknięty, lampa przednia prawa też do wymiany, nadkole też zarysowane.
Z tyłu wgniecenie na klapie i zderzaku.
Silnik suchy i równo chodzi, fotele nie poprzecierane.
Jak dla mnie to szukał bym dalej.
vel Lukaszes84

Klubowicz
Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 29 sie 2017, o 13:35

Clio z drugiego ogłaszenia musiało być naprawiane i błotnik kupiony w tzw.kolor ma na dole ślady po konserwcji czy coś takiego...czyli coś czego nie ma reszta karoserii...z reszta kolega CUKIER...znalazł więcej niedociągnięć...poza tym wersja BIEDA EDITION...poszukaj dłużej a na prawdę znajdziesz coś lepszego...
Natomiast trzecie ogłoszenie to według mnie już na pewno rozbitek...maska odstaje od błotnika z jednej strony, na zderzaku brakuje hokeja i do tego jeszcze widać na boczkach drzwi ślady po gównianie wykonanym praniu tapicerki...czyli odklejający się materiał...pomijając juź nawet fakt, że auto było rozbite...bo które tak na prawdę nie było przy takim wieku...to przede wszystkim jest naprawione NAJTAŃSZYM SPOSOBEM...a to jest NAJGORSZE bo tak na prawdę auto będzie niedoinwestowane i okaże sie skarbonką...
Na temat thalii z pierwszego ogłoszenia się nie wypowiem...ale wydaje mi się że thalie kupowali raczej spokojni panowie do dojazdów na działkę...SPOKOJNIE to nie moje słowa, to słowa z artykułu o thalii :-)...więc jest duże prawdopodobieństwo, że nie będzie ona tak zmęczona i wyjeżdżona jak clio z podobnego rocznika...
Czyli szybciej powinieneś znaleźć coś wartego uwagi...
Pozdrawiam.

Ps: co się zaś tyczy handlarzy to faktycznie auta przez nich sprowadzane to w 99 procentach rozbitki i przeważnie są naprawiane najtańszym kosztem...bo nie są robione dla siebie tylko żeby zarobić...i dlatego jakbym miał kupić gotowe auto byle jak zrobione to chyba wolałbym kupić rozbitka i sam go zrobić....wiadomo, wyjdzie drożej niż w kalkulatorze handlarza ale przynajmniej nie będzie niespodzianek pózniej....

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez ReVo1996 » 1 wrz 2017, o 19:44

Cieszy mnie zainteresowanie tematem, ogółem budżet zwiększył mi się do 8 tysięcy złotych, tak więc mam troszkę większe pole manewru :D

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 2 wrz 2017, o 09:24

ReVo1996 napisał(a):Cieszy mnie zainteresowanie tematem, ogółem budżet zwiększył mi się do 8 tysięcy złotych, tak więc mam troszkę większe pole manewru :D

Poczekaj jeszcze, zwiększ budżet do 10000zł a kupisz już Clio 3 :-)...to dużo większe auto jest....wiem, że będzie trudniej w tej cenie znaleźć clio 3 w super stanie...pewnie bardzo ciężko :-)...ale będziesz miał auto nowszej generacji i jeśli uda Ci się trafić takie, które nie było sklejone z dwóch lub trzech, haha..to będziesz się cieszył bezproblemową i wygodnieszą jazdą.
Gdyby nie to, że szukasz 5d to tu podrzucam PRZYKŁADOWĄ ofertę...osoba prywatna, auto zarejestrowane, dość dobrze wyposażone, z Krakowa...może warto poczekać i poszukać czegoś podobnego z 5d?

https://www.otomoto.pl/oferta/renault-c ... 5582a12bbd

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 2 wrz 2017, o 10:39

ReVo1996 napisał(a):Właśnie ta Thalia mi się również podoba, ale stoi już kawałek czasu + handlarz :/

Nowe Thalie kupowali ojcowie rodzin, nie dla urody tylko dla dużego bagażnika 510 L (i o nie dbali). Jeśli auto jest faktycznie od pierwszego właściciela, to można się nim zainteresować. To, że auto stoi już kawałek czasu to normalne - młodzi wolą kupić ładniejszy samochód, a "ojcowie rodzin" kupują już większe pojazdy (taka Thalia to oferta dla kogoś, kto ma ograniczony budżet i ważniejszy jest stan techniczny niż kształt karoserii).
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 2 wrz 2017, o 10:49

Bogdan61 napisał(a):
ReVo1996 napisał(a):Właśnie ta Thalia mi się również podoba, ale stoi już kawałek czasu + handlarz :/

Nowe Thalie kupowali ojcowie rodzin, nie dla urody tylko dla dużego bagażnika 510 L (i o nie dbali). Jeśli auto jest faktycznie od pierwszego właściciela, to można się nim zainteresować. To, że auto stoi już kawałek czasu to normalne - młodzi wolą kupić ładniejszy samochód, a "ojcowie rodzin" kupują już większe pojazdy (taka Thalia to oferta dla kogoś, kto ma ograniczony budżet i ważniejszy jest stan techniczny niż kształt karoserii).

I tu się z Tobą w stu procentach zgadzam...thalia ma opinię auta niezbyt ładnego, typowego wozidła starszych panów i działkowców ale paradoksalnie to bardzo dobrze jeśli chodzi o segment aut używanych bo te auta na prawdę są zadbane, nie były katowane ani upalane jak clio na przykład, ludzie je kupujący mieli budżet na naprawy i o nie dbali i łatwiej o dobrze utrzymaną, pewną wersję z oryginalnym przebiegiem, która długo jeszcze będzie bezawaryjnie jeździć.

http://autokult.pl/13251,dziadkowozy-bo ... ch-panow,4

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne