Pomoc w wycenie Clio

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Pomoc w wycenie Clio

Postprzez bartol435 » 15 gru 2017, o 23:36

Panowie mam takie pytanko ile orientacyjne może być warte Clio III z 2013 roku 1.5 dci, taki rodzynek trochę, bo sprowadzone z Francji gdzie użytkował go taki dziadzio i jego przebieg wynosi 1700 cos km. Kolor taki jakby grafitowy , 5 drzwiowe.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez dezerter » 16 gru 2017, o 00:45

jakie wyposażenie
moją obecność na forum sponsoruje IRENA

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 16 gru 2017, o 07:43

Z Francji...rodzynek...użytkował go dziadzio...:-)
Za górami za lasami...99 procent aut sprowadzonych z Francji nie nadaje się do jazdy bo są rozje....a jeśli jest takie auto jak piszesz...czyli bezwypadkowe i z historią z "dziadziem" to powinno kosztować więcej niż cena auta z polskiego salonu. Dlaczego?
No bo do ceny tego DOBREGO francuskiego auta...która niejednokrotnie jest wyższa niż cena tego samego rocznika u nas...trzeba doliczyć jeszcze opłaty i transport, tak? Więc to jest słabo opłacalne bo takie auto z polskiego salonu będzie kosztować tu u nas tyle samo jak zrobisz rachunek kosztów opłat i transportu auta sprowadzanego.
A nie ma czegoś takiego jak okazyjna cena za granicą za dobre auto z potwierdzoną historią...wystarczy wejść do pierwszego lepszego komisu za granicą...nie tureckiego...żeby się o tym przekonać.
Wczoraj właśnie oglądałem z kolegą taki RODZYNEK z Francji w okolicach Kielc, nie obraź się ale był to taki ulep, że sobie nie wyobrażasz. Tego chłopa, który to kleił powinni posadzić :-)...a też było "bezwypadkowe" i po dziadziu z Francji.
Tak więc jeśli masz takie dobre auto jak piszesz to powinno sporo kosztować....co z resztą łatwo sprawdzić w internecie porównując ceny aut z ogłoszeń, tak?
Pozdrawiam.

Ps:
Chcesz to auto kupić?
Kupiłeś to auto i pytasz o cenę żeby sprawdzić czy zrobiłeś dobry deal?
Jesteś handlarzem i chcesz je sprzedać?

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 16 gru 2017, o 08:11

bartol435 napisał(a): 1700 cos km.

Jaki ten przebieg właściwie jest? 1 700km, 17 000km czy 170 000km?

Ceny podobnych z polskiego salonu zaczynają się gdzieś od 16 tysięcy do nawet 22 tysięcy, osobiście nie dałbym więcej jak te 16, no może 18 jak potwierdzony niski przebieg i cały wygląda jak nowy. To oczywiście cena na VAT-marżę a nie na umowę i do opłat.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez Natan » 16 gru 2017, o 10:25

Też mi tutaj "pachnie" jakimś handlarzem z "koziej wólki" i szukanie frajera :lol: .Chociaż reasumując kupić 3 samochody w cenie jednego to jest jednak okazja :lol: .
Ostatnio edytowano 16 gru 2017, o 15:33 przez Natan, łącznie edytowano 1 raz

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez bartol435 » 16 gru 2017, o 11:05

Tak będę miał to auto niedługo, bo już do mnie jedzie. Mam tam jedna kwestie blacharska do naprawy nic poważnego. Natomiast interesuje mnie jeśli chciałabym je sprzedać oczywiście całe sprawne ile mógłbym realnie za nie dostać z tym przebiegiem , który jest potwierdzony i wynosi jak pisalem 1700km ,nie 17000 ani 170000.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez bartol435 » 16 gru 2017, o 11:07

I ten samochód nie kupiłem od żadnego handlarza , to auto przytrafiło mi się kupić całkiem przypadkiem będąc we Francji, jedyne co chciałbym się dowiedzieć to ile może być warte w tym roczniku z takim przebiegiem, bo nie wiem czy zostawić dla siebie czy sprzedać

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 16 gru 2017, o 11:11

:-)
CLIO IV jak się domyślam, tak? Jeśli tak to za auto sprowadzone, powypadkowe...bo jednak ta naprawa blacharska nie będzie inaczej traktowana, 1,5 dci z przebiegiem 1700km powinieneś wziąć jakieś 30000zł według mnie...to jeszcze zależy od wyposażenia.
Jest końcówka roku więc od stycznia auto będzie starsze :-)...i pewnie będzie tańsze.
Masz internet jak się domyślam więc pewnie widzisz jakie są ceny tych aut...a z Francji nie widziałem jeszcze auta przywiezionego w dobrym stanie, bez obrazy kolego...więc jeśli trafiło Ci się takie to zatrzymaj je dla siebie bo od handlarza na pewno takiego nie kupisz ;-)

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez bartol435 » 16 gru 2017, o 11:16

Niestety to nie jest Clio IV , jest to jeszcze Clio III i przyjmijmy założenie że jest tak jak mówię odnośnie stanu

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 16 gru 2017, o 11:18

CLIO III? To myślę, że kolega "Wojteks" nakreślił temat dość sensownie w poście powyżej...ale wiele zależy od wyposażenia, tak mi się wydaje.

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 16 gru 2017, o 11:22

Tctomasz napisał(a):.ale wiele zależy od wyposażenia

Niby jakiego, to tylko Clio III Phase 2 i żeby nie wiem jakie miało wypasy to jakoś istotnie na cenę nie wpłynie. Co innego gdyby to była wersja Sport czy inna limitowana.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 16 gru 2017, o 11:29

To fakt :-)

https://www.otomoto.pl/oferta/renault-c ... e947b28802

Chyba takie auto nie sprzeda się już nigdy w tej cenie...to drugie już bliżej. Natomiast uważam, że jednak trochę atrakcyjniej wygląda auto na sprzedaż w wersji full niż w wersji "bieda edition" i tu jednak można widzieć delikatną różnicę w cenie...ale to tylko moje zdanie.

https://www.otomoto.pl/oferta/renault-c ... 317615b101

Chociaż tak jak piszesz Wojteks różnicy w cenie jakoś dramatycznie to nie robi...

https://www.otomoto.pl/oferta/renault-c ... 317615b101

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 16 gru 2017, o 13:11

Tctomasz napisał(a):Chociaż tak jak piszesz Wojteks różnicy w cenie jakoś dramatycznie to nie robi.

No właśnie, wiele zależy od tego czy ktoś chce sprzedać i obracać kasą czy się bujać miesiącami dając wysoką cenę chyba że to metoda na badanie rynku, może ktoś kupi za taką cenę to zarobię na aucie 10 tyś, jak nie to opuszczę i za którymś razem się sprzeda a ja ciągle zarobię przynajmniej 5 tyś.

bartol435 napisał(a): i przyjmijmy założenie że jest tak jak mówię odnośnie stanu

1700km to praktycznie zerowy przebieg, nie wiem za ile kupiłeś i jaka to wersja wyposażenia, ile kW ma silnik ale tak jak napisałem 18 to moim zdaniem by była dobra cena żeby szybko sprzedać. Oczywiście możesz zacząć od abstrakcyjnych 22 czy 25 tyś. ale jest ryzyko że nikt nie zadzwoni nawet zapytać.

Ekspert

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne