przez sasio » 17 sty 2018, o 07:06
Nic nie chce uświadomić tylko niestety są oczywiście spinki które są kopią oryginalnych, dobranych rozmiarami i wygladem, tu się zgodzę np.duże do nadkoli czy dwuelementowe do tapicerki.
Tylko że jeżeli uszkodzeniu uległa spinka której nigdzie nie mogę kupić to jadę najzwyczajniej do ASO , płace 10zł za spinkę i jest temat zalatwiony. Odnośnie spinek zasłaniajacych dziury, Renault ma wiele różnych tego typu spinek, zaślepek, i uwierz mi gdyby to była typowy rozmiar nikt by się nie bawił w projektowanie, odlewanie, pakowanie nowych, tylko wziął te już dostępne i pod nie zrobił otwory.
Nie demontowałem tych spinek to nie wiem, ale często np.w Velu były w drzwiach małe spinki trzymające gumę wyciszajaca, które by
były tak wyprofilowane że wypuszczały wodę z odpływów drzwi, oczywiście każdy miał gdzieś to, jechał do sklepu brał podobne z VW a po roku instalacja w drzwiach nieistnieje, wilgoć w aucie bo drzwi oklejane matami akustycznymi.
Ogólnie podejrzewam że te spinki w ASO kosztują po 2-5zł za sztukę, co nie ma sensu jechać nawet do sklepu z akcesoriami i czegoś dobierać, niestety to nie VW Audi że spinki możesz dobrać sobie w różnych kolorach i stopniach "trzymania".
Moje podejście wynika z faktu posiadania np.VelSatisa do którego 90% spinek jest niedostępnych, a te które są, to ich jakość pozostawia wiele do życzenia, w przypadku innych Renault było tak samo, a kilkukrotnie miałem już przypadki np.po wymianie rozrządu, mechanikowi mówiłem że ma wymienić spinki na nowe, stwierdził że mam super przyrząd do wyjmowania takich spinek, i mam być zadowolony bo nie uszkodzi ich, jednaknuszk uszkodził i pojechal dobrać jakieś podobne. Spoko wpadłem w lekką dziurę na trasie i przednie prawe nadkole zostało na asfalcie i zderzaku auta za mną. Innym razem padł mi przycisk w klapie to zdjęli osłonę i założyli ją ponownie tyle że już cała latała i trzeszczała bo inne spinki, dobierane pod wzór.
O listwie bocznej Vela nie wspomne, zdejmowali listwe do malowania boku, mówię że tu są dziwne spinki i jak sie uszkodza maja zamówić w ASO albo dać znać to ja zamówie.
Nic oczywiście sie nie zepsuło, tylko gdy było ciepło drzwi przestały mi się otwierać, okazało się że dali silikon, bo przecież nie widać, i wszystkie elementy były złożone na nie oryginalne długości śrub', wkręty i inne cuda, a warsztat najlepszy w okolicy blacharski, taka niestety jest prawda że większość aut po naprawach, gdy ktoś nie jest dociekliwy, poskladana jest na guwnolepit, wkrety i śruby które były pod ręką, i to mogą się warsztaty zarzekać że tak nie robią ale prawda jest inna.
To jest moje zdanie i każdy może mieć inne ale uwierz mi że połowa problemów z autami to jest przez stosowanie zamienników i niestety sam sie na tym wiele razy złapałem, bo człowiek chce taniej, szybciej...
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++
Czerwony Flamme