Dziwne Uszkodzenie Materiałowej osłony

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Dziwne Uszkodzenie Materiałowej osłony

Postprzez Greg_Blade » 1 cze 2020, o 15:13

Witam. Mam taki problem jak w nazwie tematu. Przedtem było wszystko ok. Mata ładnie przylegała do karoserii.Mniej więcej od dwóch miesięcy zauważyłem że coraz bardziej ten materiał jest uszkodzony i ma dziury. Jak myślicie robota jakiegoś szkodnika? :think: Parkuje cały czas na parkingu pod blokiem.
Załączniki
20200529_124508.jpg
20200601_153821.jpg

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 1 cze 2020, o 16:01

Wygląda że to klasyczna kuna.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez Greg_Blade » 1 cze 2020, o 17:47

Jakiś sposób na to stworzenie?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Greg_Blade » 1 cze 2020, o 19:02

Dodatkowo był uszkodzony przewód wysokiego napięcia. Kolega wojteks może mieć rację. :roll:
Załączniki
20191006_161004.jpg

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez czesiek1989r » 5 cze 2020, o 11:04

Greg_Blade, majster by powiedział kunolys :lol: kostka do WC włóż do komory silnika ponoć najlepiej odstrasza
Diagnostyka komputerowa - odczytywanie i kasowanie błędów wysterowywanie podzespołów w czasie rzeczywistym
Moja Renata sprzedana :(
Krówka

Średnio Zaawansowany
Lider Regionalny
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Kaspero » 5 cze 2020, o 13:46

czesiek1989r napisał(a):Greg_Blade, majster by powiedział kunolys :lol: kostka do WC włóż do komory silnika ponoć najlepiej odstrasza

Panie pakiet 500
Scenic II 1.9 dci 130[ /b]
[b]Fiesta MK6 1.4 TDCi 68
Moderator

Moderator
Lider Regionalny
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez mopsik » 5 cze 2020, o 17:50

lub w woreczku sierść psa.Klasyczna kuna :) ,ewidentnie

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 5 cze 2020, o 20:19

czesiek1989r napisał(a):kostka do WC włóż do komory silnika ponoć najlepiej odstrasza

Szkoda 2 zł wydać, nie odstrasza.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez Greg_Blade » 7 cze 2020, o 00:10

Po sugestii Wojteks Wygooglałem że własnie najtańszym sposobem są te kostki WC i sierść psa. Ewentualnie jakieś spray'e. Na razie staram się parkować w innym miejscu niż to obecne. Na razie nowych uszkodzeń nie widzę. Spróbuje z tymi kostkami na początek. Chciałem poszukać na szrocie jakiegoś nowego wyciszenia żeby zmienić ale niestety żadnego Clio nie zastałem. :/ Będzie pasować z przed liftowej wersji? bo tych Po nie spotkałem jeszcze na złomie :D

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Termi » 7 cze 2020, o 01:02

Ja też miałem zwierzaka pod maską i kostki wc załatwiły sprawę. Ale też wcześniej umyłem miejsca gdzie mógł być zwierz benzyną ekstrakcyjną. Więc tak naprawdę nie wiem, czy pomogło jedno czy drugie.
Stajnia - czyli lub pod opieką od A do Z:
Clio 1 ph1 1.2 (już 1.4) Żółta
Clio 1 ph2 1.8 16V Niebieska
Clio 2 ph2 1.9 dTi Dwójeczka
Clio 1 ph2 1.4 Alize
Clio 2 ph2 1.6 16V Initiale Paris

Ekspert
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Greg_Blade » 9 cze 2020, o 11:57

Dzięki za wszystkie sugestie. Mam nadzieję że nowych uszkodzeń nie będzie.
Pozdrawiam

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne