Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Cukier84 napisał(a):Wolę jedyneczkę

bartusssp napisał(a):Orientujecie się czy w clio v jest w wyposażeniu ogrzewana przednia szyba ?

bartusssp napisał(a):https://images.app.goo.gl/tE4gSJD8R17UzKFD9. Moje pytanie stąd, że na zdjęciu na panelu klimy widać piktogramy szyb tak jakby przedniej i tylnej. Widać to na powiększeniu. Jak zamawiałem swojego to mi to umknęło. Czekam już od 3 sierpnia i cisza.

jakub napisał(a):bartusssp napisał(a):Orientujecie się czy w clio v jest w wyposażeniu ogrzewana przednia szyba ?
@davop czy ten patent montowany był również w przypadku silników benzynowych? W moich dwóch poprzednich Clio (III i IV) miałem te podgrzewacze jednak w obu przypadkach silnik to dCi.

davop napisał(a):jakub napisał(a):bartusssp napisał(a):Orientujecie się czy w clio v jest w wyposażeniu ogrzewana przednia szyba ?
@davop czy ten patent montowany był również w przypadku silników benzynowych? W moich dwóch poprzednich Clio (III i IV) miałem te podgrzewacze jednak w obu przypadkach silnik to dCi.
no właśnie, gdzie by nie spojrzeć to jest "zależnie od wyposażenia". Obstawiam diesle ze względu na mocniejszy alternator i specyfiką słabszego grzania się tych silników.
PS
Faurecia ma patent na wymiennik ciepła na wydechu, czyli spaliny są używane do produkcji podgrzania silnika. Nie dam głowy uciąć, ale gdzieś widziałem takie rozwiązanie zastosowane w reno

bartusssp napisał(a):Racja w clio 3 1.5 dci były grzałki, ciepłe powietrze leciało już nawet jak silnik był zimny. Tak poza tematem byłem dzisiaj w salonie i dowiedziałem się, że moje clio piątego października opuściło fabrykę. Ma być do odbioru do 22.10

bartusssp napisał(a):Dlaczego przykre wizyty w aso, psuje się czy piszesz o normalnym serwisowaniu ?

Natan napisał(a):Cyt:"1) uszkodzona kierownica - w 2 miejscach duże wgniecenia, praktycznie przecięcia skóry do tego cała skóra jest porysowana
2) duże zadrapanie na jasnoszarym elemencie wokół tunelu środkowego"
Zupełnie nie rozumiem takiego podejścia przez serwis. Rozumiem uszkodzenia, które mogą powstać gdzieś w ukrytych miejscach po jakiejś rozbiórce itp., których nie zauważymy bo wszystko jest poskładane. "Oczy nie widzą, sercu nie żal". Ale takie tematy, które widać od razu po wejściu do samochodu. Przecież takie tematy idą od razu na "pierwszy ogień" naszych oczu. Na bezczelnego idą
. Może nie zauważy
![]()
. Jak dla mnie to zwykłe niechlujstwo.

Natan napisał(a):Trzeba było wniknąć w tą wtyczkę i zadać mu pytanie. Ja bym tak zrobił. Panie ?. Hamulce mam. ABS itp. itd. działa ?. To od czego jest ta wtyczka bo się trochę obawiam
. Skoro Pan mi wywala jakąś wtyczkę na zewnątrz to niech Pan się nie dziwi, że mam obawy.
Z pracownikami tego konkretnego ASO nie zamierzam już w ogóle rozmawiać - czekam na wymianę uszkodzonych części i tyle mnie widzieli.

WinFS napisał(a):jakub, wziąłeś sobie kopię zgłoszenia uszkodzeń? z dealerami w Polsce nie ma dyskusji, zaufania, wszystko musi być niestety na papier.
Na przyszłość polecam zamontować w aucie kamerkę podpiętą do power-banka ->> ja dając auto do ASO zawsze miałem ją zamontowaną na zagłówku pasażera i nagrywała audio + to co robią. Na upartego miałem nawet podgląda na żywo bo kamerka z wiffi direct ale wolałem sobie potem pooglądać co tam wyczyniali z autem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości