CO ZROBIC Z CLIO ?

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

CO ZROBIC Z CLIO ?

Postprzez ROSOL46 » 14 lut 2011, o 06:14

Witam, a nawet witam sie ponownie, bo na starym forum udzielalem sie juz kiedys pod nickiem 'rosol' ;)

Otoz moje clio (1.2 c1ph2 3d 95') zawsze sluzylo mi do dojazdow na uczelnie, a ostatnio sie przeprowadzilem i zwyczajnie nie oplaca mi sie juz jezdzic samochodem. Jako ze stanie tez kosztuje, myslalem zeby go sprzedac, odlozyc troche pieniedzy i moze w wakacje kupic cos nowszego. No i pojawia sie problem, poniewaz nie wiem czy znow oplaca mi sie je sprzedac :roll: za miesiac konczy mi sie ubezpieczenie, wypadaloby kupic juz opony na lato (mam zimowki na alufelgach 15 i resztki letnich na stalowych 14, wiem, dluga historia :p ), sa luzy na walku kierowniczym (chyba na pierwszym krzyzaku), belka raczej do zrobienia no i blacharka po zimie wyglada nie najlepiej (tylni prawy blotnik i progi), trzeba wymienic olej i pewnie przy tym wszystkim cos sie jeszcze znajdzie. Oprocz tych rzeczy z reka na sercu moge stwierdzic ze samochod jest w bardzo dobrym stanie, serwisowany prawie jak w aso (w mojej rodzinie jest mechanik z aso renault i on mi wszystko od poczatku do konca robil ;) ), w srodku kilka akcentow zmienialem jak skorzany mieszek, galka, glosniki, radio itp.., silnik pracuje bez zarzutu (jak na nieslawne 1.2 wypada naprawde niezle), zawieszenie przednie, rozrzad, hamulce, paski, filtry, pompa wody byly robione w wakacje.

no i widze cztery opcje:

-wykupic pol roku ubezpieczenia i dojezdzic, ale trzeba wlozyc i tak troche pieniedzy a samochod bedzie potrzebny moze raz na tydzien
-zrobic najwazniejsze rzeczy i sprzedac
-sprzedac tak jak jest
-sprzedac na czesci

co byscie zrobili na moim miejscu? ile moglbym za niego wziasc jesli zrobie najwazniejsze rzeczy, a sprzedajac tak jak jest?

(pozniej dodam tez zdjecia ale aparat aktualnie jest w serwisie, na starym forum byl temat z moim clio, zielone z zoltym 46 z tylu ;) )
ROSOL46

Pokaż profil

Postprzez adamuk » 14 lut 2011, o 10:02

w calosci latwiej Ci go bedzie sprzedac
jak masz go nie uzywac to sie pozbadz problemu
www.inebo.pl
www.bielsko-alarm.pl

INEBO - systemy alarmowe, kamery, monitoring, bielsko, oswięcim, cieszyn, zywiec, pszczyna

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez lord boss » 14 lut 2011, o 10:04

podbuzerować najmniejszymi kosztami co by lepiej wyglądał i sprzedać
Profesjonalne kosmetyki do detailingu
Lord nad Lordami

Zlotowicz
Zasłużony
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Bolo » 14 lut 2011, o 10:33

kolego moim zdaniem masz takie wyjscia.
po 1 jezeli uwazasz ze samochod jest Ci zbedny poprostu sprzedaj go jak stoi bo jezeli bedziesz chcial go zrobic "na sztuke" to i tak wlozysz w niego pieniadze ktorych przy sprzedazy nie odzyskasz.na czesci sie nie oplaca bo musisz miec gdzie go rozlozyc no i rozklada sie to w czasie.
po 2 jezeli masz sentyment do tego samochodu mozesz zrobic tak ze naprawisz wszystkie wady ktore w nim siedza ogarniesz blacharke itd i bedziesz mial zabawke na weekendy do zabawy.
wybor nalezy do Ciebie.musisz sobie przekalkulowac co Ci sie bedzie bardziej oplacac :)

Początkujący
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez ROSOL46 » 14 lut 2011, o 12:52

dzieki koledzy za rade!

najgorzej z ta blacharka, bo z rdza kazdy wie jak jest, ale wyglada to kiepsko..

a ubezpieczac przed sprzedarza na pol roku powiedzmy czy sprzedac nie ubezpieczony?
ROSOL46

Pokaż profil

Postprzez lord boss » 14 lut 2011, o 12:56

jak auto nie ubezpieczone to odstrasza poza tym i tak trza będzie zapłacic za ten okres kiedy było auto nieubezpieczone
Profesjonalne kosmetyki do detailingu
Lord nad Lordami

Zlotowicz
Zasłużony
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 14 lut 2011, o 23:07

lord boss napisał(a):podbuzerować najmniejszymi kosztami co by lepiej wyglądał i sprzedać

Zgadzam się, to najlepsze wyjście dla Ciebie :)
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez żybis » 14 lut 2011, o 23:17

Witam
Sprzedać tak jak jest. Jakakolwiek kasa włożona w auto tuż przed sprzedażą się nie wraca. (no chyba że myjnia). Drugi plus że jesteś bardziej wiarygodny.
Pozdro
Przemo

Średnio Zaawansowany
Zlotowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Termi » 15 lut 2011, o 07:21

to można ubezpieczyć auto na pół roku? Kiedyś chciałem tak zrobić to mi powiedzieli że tak się nie da w ubezpieczalni.
Termi

Pokaż profil

Postprzez demos » 16 lut 2011, o 16:37

TermiFNFAL napisał(a):to można ubezpieczyć auto na pół roku? Kiedyś chciałem tak zrobić to mi powiedzieli że tak się nie da w ubezpieczalni.

co się niby nie da ? :eh:

Przedłuż OC niby na kolejny rok czyli opłać jedną ratę składki OC na pół roku, umuj auto i wystaw na sprzedaż.
Już samo auto bez OC będzie dla kupującego podejrzane ...
Wesoła Francuska rodzina spod znaku rombu ;) : KRC #23

Renault Clio 2 ph1 1.2 16v - SPRZEDAM!
Renault Koleos 2.0 16v dCi
Mitshubishi Pajero Instyle 3.2 DiD

Średnio Zaawansowany
Lider Regionalny
Zasłużony
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez ROSOL46 » 17 lut 2011, o 08:56

dzieki koledzy za pomoc! a wiec postanowilem ze place oc na pol roku i zrobie przy nim to co zrobic umiem sam badz moge zrobic bardzo malym kosztem i samochodem sie narazie nie przejmuje ale w miedzy czasie bede szukal sobie na niego kupca, a jak w tym semestrze dobrze wszystko polacze to mam nadzieje na jesieni stac sie posiadaczem c2 sport ;) ;) a jesli clio nie sprzeda sie, to kiedys chcialem miec samochod do kjs'ow, wiec moze cos w malych kosztach w ta strone pomysle.. no ale to narazie gdybanie. Pozdrawiam !
ROSOL46

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne